Inimi de ciocolata

de simona72 in Torturi, 8 Mar 2013 | 1157 vizualizari

 

Fiind o zii speciala pt mamele noastre, respectiv mama si soacra mea, le-am pregatit o surpriza dulce de 8 Martie, cite o inima de ciocolata. Sincer am vrut sa le si impresionez si sa stiti ca am reusit.

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 4 oua
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 150 gr faina alba
  • 120 gr zahar
  • 4 linguri cognac sau whisky
  • un plic praf de copt

pt decor:

  • 100 gr ciocolata
  • 100 ml smantina pt frisca
  • o lingurite de unt
  • pt insiropat:
  • o ceasca de cafea
  • 2-3 linguri cognac sau whisky
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimi de ciocolata:

Pt blat: topim ciocolata la bain-marie, batem galbenusurile cu 100 gr zahar si cognac, albusurile batute spuma cu 20 gr zahar.


Punem albusurile batute spuma peste galbenusuri in care am adaugat si ciocolata, se adauga faina amestecata cu praful de copt.


Impartim compozitia in doua si o coacem in forma de inima, de silicon am avut eu, la 180 grade pt 15-20 minute. Faceti testul cu scobitoarea.


Blaturile putin caldute le insiropam cu cafea amestecata cu cognac. Le lasam sa se raceasca de tot si intre timp pregatim ciocolata pt decor.


O rupem bucati si o punem intr-un bol pe bain-marie impreuna cu smantina pt frisca si untul. Le amestecam bine pina ce s-a topit ciocolata si o punem peste blatul racit pe care l-am asezat pe un gratar. Eu nu am avut unul special si l-am folosit pe cel de la aragaz). Decorati dupa bunul plac, eu am folosit zmeura si cirese confiate si frisca.


La multi ani tuturor mamelor!!!

 

TIPS-URI

1

forma mea de silicon este mai mica, nu foarte mare, deci vor iasi 2 torturi

2

am decupat dintr-un carton forma de inima si am asezat tortul pe ea

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Bya Ralu 1

08.03.2013, 20:56

:

Rocsi 1

08.03.2013, 21:18

La multi ani ..Frumoasa surpriza le-ai pregatit!

diaconta 1

09.03.2013, 23:31

ce frumos
La multi ani celor doua mame

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort cu lapte cocos si bomboane Raffaello