Inimi si pipote de pui in sos de smantana cu usturoi

de gaby_duceag in Pui, 11 Ian 2015 | 24953 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr amestec inimi si pipote
  • o ceapa mare sau doua mai mici
  • 4 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 50 gr unt
  • 120 ml vin demidulce
  • 200 ml smantana
  • un galbenus de ou
  • sare
  • patrunjel verde
  • o cana si jumatate apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimi si pipote de pui in sos de smantana cu usturoi:

Intr-o tigaie cu fund dublu si peretii inalti (in cazul meu cea de tuci, prietena mea cea mai buna :-)) ) puneti untul la incalzit.


Cand s-a topit puneti ceapa, pe care ati curatat-o, spalat-o si taiat-o juliene.


Lasati la calit un minut, timp in care treceti pipotele pe sub jetul de apa rece, apoi le tamponati cu un servet curat.


Le adaugati peste ceapa si lasati la calit. Carnea va lasa zeama, amestecati cand si cand, lasati sa se evapore tot lichidul si sa capete culoare rumena atat ceapa cat si inimile si pipotele.


Stingeti totul cu vinul demidulce si lasati la fiert la foc mediu.


Fierbeti 10 minute, timp in care vinul probabil va fi deja evaporat, adaugati foile de dafin si apa (o cana si jumatate), puneti capac peste cratita si dati focul la mic. De-acu’ o buna bucata (cel putin o ora) nu veti avea decat sa verificati cat de mult a scazut sosul si cat de fiarta este carnea. Adaugati din cand in cand apa. Cate 50 ml, de 2-3 ori, cam asa am pus eu. Scoateti pe o farfurie o inima si o pipota si verificati cat de fiarta este.


Cand ambele sunt moi si bune si sosul e de 2 degete in vas, ingrosat si buuuun, amestecati intr-un bol galbenusul de ou, smantana si usturoiul pisat.


Adaugati in tigaie peste carne, lasati sa dea doar un clocot, potriviti gustul de sare.


Opriti focul si presarati patrunjel tocat.


Am fost tentata sa pun si jumatate de lingurita mustar, dar am gustat si era atat de bun sosul incat ma gandeam sa nu-l stric daca mai adaug ceva.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inimi si pipote de pui in sos de smantana cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

adry88 1

20.01.2015, 09:26

ce bine arata

reisnaor_2006 1

02.06.2015, 11:47

RalucaBob 1

09.06.2017, 15:43

Buna ziua. Cu ce garnitura merge?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pipote si inimi