Porumbei in sos de stafide

de ianculubita in Pui, 3 Sep 2013 | 1771 vizualizari

 

Am primit cativa porumbei de la o prietena draga si in afara de prajit sau cu smantana,am facut ceva mai deosebit.Stiu ca acest sos de fructe dulce acrisor merge cu carnea de pui sau vanat,asa ca l-am facut;nu este pe placul tuturor combinatia de fructe cu carne dar va spun ca este delicios;putin da bun!!!

 

INGREDIENTE

  • 3porumbei
  • 300g stafide
  • 1strugure bine copt si aromat
  • 1lamaie
  • 1pahar cu vin alb de buna calitate
  • 2linguri zahar
  • 3linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porumbei in sos de stafide:

Porumbeiii portionati in jumatati sau sferturi,prajiti in ulei incins apoi dam vasul deoparte;stafidele inmuiate in apa calda si scurse,le dam prin masina de tocat sau blender;vinul pus intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul,dupa cateva clocote adaugam pasta de stafide,amestecam dupa care rasturnam in vasul cu carne;lasam pe foc sa fiarba incet 20-30min,dupa acest timp adaugam zeama de strugure,zeama de lamaie,condimentam dupa gust iar dupa 1-2clocote se poate servi cu cartofi natur.

 

TIPS-URI

1

zeama de lamaie se pune cate putin,gustand mereu sa nu rezulte un sos prea acru

2

sau puteti pune la fiert 1-2rondele de lamaie,in acest fel are si aroma si nu mai e nevoie de zeama

Daca ti-a placut reteta noastra "Porumbei in sos de stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

karla 1

03.09.2013, 11:24

Aurelia 07_07 1

03.09.2013, 13:49

ianculubita 1

04.09.2013, 07:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Porumbei la tava cu salata de cartofi