Inimioare cu nuci si portocala

de T I M E A in Dulciuri, 12 Feb 2013 | 4770 vizualizari

 

Din nou o serie de inimioare dulci pentru cei ce sarbatoresc in mod special saptamana dedicata iubirii. Asta nu inseamna ca nu putem face aceste inimioare si in orice alta perioada a anului. Sunt dragute, gustoase si bune de rontait oricand.

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt
  • 1 lingura zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • zeama de la 1/2 portocala
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 gr nuci diverse macinate (nuca, alune de padure, caju si migdale)
  • 150 gr faina+50 gr pentru framantat
  • un varf de cutit sare
  • Glazura:
  • sucul de la cealalta jumatate de portocala
  • zahar pudra
  • cateva picaturi colorant rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare cu nuci si portocala:

Punem intr-un bol untul la temperatura camerei, zaharul, sarea, coaja de portocala si praful de copt stins cu sucul de portocala. Amestecam bine adaugand apoi mixul de nuci macinate. 

Incorporam apoi 150 gr din faina, dupa care turnam compozitia pe masa tapetata cu faina si framantam pana incorporam si restul de faina.

Invelim in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

Scoatem din frigider, lasam cateva minute la temperatura camerei, apoi impartim aluatul in doua si pe rand intindem foile si decupam forme de inimioare.

Asezam formele decupate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 10-11 minute.

Scoatem din cuptor, asezam formele pe o plansa pe care am pus un prosop de hartie si lasam la racit.

Pentru glazura: frecam bine zaharul pudra cu suc de portocala si colorant pana obtinem o pasta usor de intins.

Ungem fiecare inimioara cu aceasta glazura si lasam sa se intareasca inainte de a servi.

Din cantitatea de mai sus ies aprox. 40 inimoare.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare cu nuci si portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (36)

nilgun 1

12.07.2013, 21:11

cand am vazut reteta in meniul zilei mi-am dat seama din start ca e a ta Timea

T I M E A 1

12.07.2013, 22:39

Nilgun

Krystyan Trendy 1

12.11.2013, 08:34

minunate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere