Inimioare cu nuci si portocala

de T I M E A in Dulciuri, 12 Feb 2013 | 1549 vizualizari

 

Din nou o serie de inimioare dulci pentru cei ce sarbatoresc in mod special saptamana dedicata iubirii. Asta nu inseamna ca nu putem face aceste inimioare si in orice alta perioada a anului. Sunt dragute, gustoase si bune de rontait oricand.

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt
  • 1 lingura zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • zeama de la 1/2 portocala
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 gr nuci diverse macinate (nuca, alune de padure, caju si migdale)
  • 150 gr faina+50 gr pentru framantat
  • un varf de cutit sare
  • Glazura:
  • sucul de la cealalta jumatate de portocala
  • zahar pudra
  • cateva picaturi colorant rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare cu nuci si portocala:

Punem intr-un bol untul la temperatura camerei, zaharul, sarea, coaja de portocala si praful de copt stins cu sucul de portocala. Amestecam bine adaugand apoi mixul de nuci macinate.


Incorporam apoi 150 gr din faina, dupa care turnam compozitia pe masa tapetata cu faina si framantam pana incorporam si restul de faina.


Invelim in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.


Scoatem din frigider, lasam cateva minute la temperatura camerei, apoi impartim aluatul in doua si pe rand intindem foile si decupam forme de inimioare.


Asezam formele decupate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 10-11 minute.


Scoatem din cuptor, asezam formele pe o plansa pe care am pus un prosop de hartie si lasam la racit.


Pentru glazura: frecam bine zaharul pudra cu suc de portocala si colorant pana obtinem o pasta usor de intins.


Ungem fiecare inimioara cu aceasta glazura si lasam sa se intareasca inainte de a servi.


Din cantitatea de mai sus ies aprox. 40 inimoare.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare cu nuci si portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

nilgun 1

12.07.2013, 21:11

cand am vazut reteta in meniul zilei mi-am dat seama din start ca e a ta Timea

T I M E A 1

12.07.2013, 22:39

Nilgun

Krystyan Trendy 1

12.11.2013, 08:34

minunate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34