Inimioare de ciocolata si mascarpone

de Irina in Torturi, 28 Aug 2014 | 3842 vizualizari

 

Un desert dulce, rapid de pregatit, asa cum imi place mie, unde mai pui ca n-am folosit deloc cuptorul...Am pregatit trei tortulete cu mascarpone si ciocolata sub forma de inimioare, drept care, asa le-am si numit: inimioare. :)
Iata si reteta:

 

INGREDIENTE

  • 500 g crema mascarpone
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g dark chocolate 75%
  • esenta de rom
  • esenta de migdale
  • 200 ml smantana
  • 20 piscoturi Savoiardi
  • cativa biscuiti Amaretti
  • 75 g unt
  • afine
  • zmeura
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare de ciocolata si mascarpone:

Am pregatit intai blatul pentru tortulete: am maruntit piscoturile la robot. Am adaugat si cativa biscuiti Amaretti, pentru ca m-am gandit ca blatul sa fie putin mai aromat. Mi s-a parut ca se potriveste foarte bine gustul biscuitilor, usor migdalat, cu crema ce urma sa o prepar.

Am mixat untul cu biscuitii, iar compozitia obtinuta am pus-o in formele de inimioare. Aveam 3 forme reglabile la indemana, asa ca am pregatit 2 forme mici, mici si una putintel mai mare. Am tasat bine compozitia si am pus formele in frigider, pentru a se intari nitel.

Fiecare poate alege sa puna o cantitate mai mica sau mai mare de piscoturi, in functie de cat isi doreste blatul de gros. Eu cred ca as fi putut pune si mai putine piscoturi. :)

Intre timp am pregatit crema: 

Am pus smantana pe foc la incalzit si am adaugat ciocolata rupta in bucatele, pentru a se topi cat mai repede. Am omogenizat amestecul si l-am luat de pe foc. Am adaugat esenta de rom si de migdale.

Intr-un castron am pus crema mascarpone, peste ea crema de ciocolata, afine si zmeura. 

Crema am pus-o in forme peste blatul de piscoturi si am lasat inimioarele la frigider, pentru a se intari compozitia. Ideal este sa ramana peste noapte la frigider. La noi nu s-a intamplat asta, pana dimineata au disparut...

La final am detasat formele si am decorat tortuletete cu ciocolata rasa si cateva fructe.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

cantitatea de piscoturi poate varia, dupa cat de gros doriti sa fie blatul;

2

daca folositi biscuiti cu unt in loc de piscoturi, cantitatea de unt folosita o puteti reduce;

3

pentru ca am pregatit crema cu ciocolata si mascapone nu am avut nevoie deloc de zahar;

4

daca doriti ca tortul sa se intareasca mai repede puteti adauga 1 plic de gelatina, inmuiata inainte in 100 ml apa;

5

altfel, lasati-l la intarit pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare de ciocolata si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt si fructe de padure