Minitort cu foi de clatite

de Bya Ralu in Torturi, 21 Mai 2013 | 1249 vizualizari

 

alta reteta luata din click!pofta buna

 

INGREDIENTE

Pentru clatite:

  • 1/2 l lapte
  • 1 cana de apa minerala
  • 2-3 linguri de ulei
  • 2 oua
  • faina
  • ulei pentru prajit
  • esente

Pentru umplutura:

  • 10 mere verzi
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lingurita de ghimbir
  • 250 ml apa
  • 150 g zahar/esenta vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitort cu foi de clatite:

Pentru aluat:


Se toarna apa minerala si laptele intr-un bol,se presara un praf de sare,si se adauga faina in ploaie.Se amesteca,apoi se adauga uleiul,ouale batute separat,se adauga si esentele si se da la frigider 15 minute.Se coc clatitele si se lasa deoparte.


Pentru umplutura:


Se spala merele si se curata de coaja(optional,le poti lasa cu coaja),apoi se taie cuburi si se pun intr-o craticioara.Se adauga praful de ghimbir(sau ghimbir proaspat cine are,se rade) ,scortisoara si 2 linguri de zahar.Se pune vasul pe foc,se amesteca incontinuu pana se patrund.Cand devin moi,se dau deoparte si se piseaza cu telul.


Se fierbe apa impreuna cu restul de zahar,se lasa pana se ingroasa siropul,se ia de pe foc si se adauga esenta de vanilie.


Se imbraca o forma de cozonac cu foile de clatite,se umple cu merele pasate,se impaturesc cu marginiile clatitelor.Se da la cuptor pana cand se rumeneste putin deasupra.Cu 10 minute inainte de a inchide focul se toarna siropul in tava.Se lasa sa se raceasca,se rastoarna pe un platou si se serveste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Minitort cu foi de clatite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Bya Ralu 1

22.05.2013, 18:56

bianca92 1

16.10.2013, 09:11

super tare idee

Bya Ralu 1

16.10.2013, 19:02

multumesc bianca

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite cu sirop caramel