Învârtită cu telemea de oi și mascarpone

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 6 Mai 2014 | 1884 vizualizari

 

De când am descoperit învârtita lui Kamy și a lui Ruxy, undeva în 2011 și 2012, tot prestez învârtite. Acum am adus ceva nou, din necesitate :D, că după ce m-am apucat de treabă, am descoperit că nu aveam ingredientele necesare și a trebuit să mă adaptez cu ce am găsit prin frigider;) Se pare că m-am adaptat bine;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Foi de placintă un pachet,
  • Telemea nouă de oi 300 g.,
  • Mascarpone 500 g.,
  • Kefir 300 ml,
  • Ulei de floarea soarelui 50 ml.,
  • Ouă de găină trei bucăți,
  • Sare iodată,
  • Ou de rață pentru uns o bucată,
  • mix de semințe cca. 50 g.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Învârtită cu telemea de oi și mascarpone:

Telemeaua nouă de oaie, se sfărâmițează într-un bol, apoi se adaugă brânza mascarpone, ouăle și se amestecă energic până se înglobează toate ingredientele. Foile de plăcintă decongelate, se ung individual cu ulei de floarea soarelui, se suprapun câte trei, apoi se pun câte 3 linguri de umplutură, se întind pe jumătate de suprafață, apoi se rulează și se așează într-o tavă rotundă, tapetată cu foaie de pergament. Se continuă, până se termină foile și umplutura. Apoi se unge placinta un sos obținut din, oul amestecat cu kefir-ul, se presară puțină sare iodata și mix de seminte, apoi se introduce la cuptor ptr cca. 45 de minute la 200 grade. Atenție, înainte de a se pune la copt, se porționează plăcinta, asta ca să se poată tăia mai ușor după ce s-a copt. După ce s-a copt plăcinta se scoate din cuptor, se acoperă cu un șervet de bucătărie și se lasă la odihnă (dacă rezistă tentației!) cca. 20 de minute.


Se servește caldă sau rece dupa gustul fiecăruia.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Învârtită cu telemea de oi și mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Panacris 1

07.05.2014, 15:13

Ruxy

JulyCris 1

07.05.2014, 16:49

Invartita,rasucita...arata minunat!

Valclaudia 1

24.08.2014, 16:34

am ratat reteta asta la postare dar acum o trimit exact acolo unde-i este locul: la favorit!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Empanadas cu spanac si branza