Invartite cu cascaval

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2014 | 6484 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina de grau
  • 15 g drojdie proaspata
  • 300 ml apa calduta
  • 1/4 lgt sare
  • 1/4 lgt zahar
  • 30 ml ulei nerafinat de floarea soarelui
  • Umplutura:
  • 250 g cascaval razuit
  • 180 g pasta de gogosari
  • 4 buc rosii deshidratate (taiate marunt)
  • 1/4 lgt sare
  • 1 lgt condiment de pizza (Fuchs am folosit eu)
  • In plus:
  • 50-100 g faina pentru modelat
  • 1 ou mic +1 lg lapte, pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartite cu cascaval:

 1. Punem faina intr-un bol, dam deoparte o cana de faina din cantitatea initiala (vom avea nevoie mai tarziu de ea), facem o adancitura in mijloc, punem drojdia, zaharul si 300 ml apa. Avem grija sa faramam drojdia bine, ca sa se dizolve. Lasam vasul, acoperit, la dospit 15-20 minute.

2.  Cand maiaua a crescut, turnam uleiul si sarea si framantam 5-10 minute, adaugam si jumatate de cana de faina si framantam pana cand aluatul se desprinde de vas. Lasam aluatul la dospit 1ora, o ora si 30 minute, acoperit cu un prosop.

3. Pentru umplutura, punem toate ingredientele intr-un vas si le amestecam bine.

4. Dupa ce a dospit scoatem aluatul pe blatul de lucru tapetat cu faina, formam un cilindru pe care il impartim in 12 bucati.

5. Intindem fiecare bucata de aluat, dandu-i forma ovala.

6. Punem cate 1 lingura de umplutura pe mijloc si o intindem usor, lasand 1-2 cm liberi la margine.

7. Apucam aluatul dintr-o margine si-l rulam usor.

8. Luam un capat al ruloului si-l rotim astfel incat in final sa arate precum cochilia unui melc. Ascundem capatul ramas dedesubt.

9. Punem melcisorii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii lasam la dospit 10 min acoperiti cu un prosop.

10. Ungem melcisorii cu ou batut si ii introducem in cuptor pentru 25-35 min la 190 grade celsius, trebuie sa fie rumeni la exterior.

11. Dupa ce s-au copt ii scoatem si ii acoperim cu un prosop si-i lasam la racit.

 :)) La mine n-au stat nici 5 minute ca au si tabarat pe ei si s-au manacat cat ai zice invartita. :))

TIPS-URI

1

Puteti pune in umplutura sunca taiata marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Invartite cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (34)

babi5 1

19.02.2014, 16:17

bune invirtitele tale

La Ancuta 1

13.09.2017, 11:28

Ce bine arata

Rahela Velicu 1

13.09.2017, 20:24

Bune!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mousse de somon cu crema de branza Delaco