Invartite cu cascaval

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2014 | 3557 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina de grau
  • 15 g drojdie proaspata
  • 300 ml apa calduta
  • 1/4 lgt sare
  • 1/4 lgt zahar
  • 30 ml ulei nerafinat de floarea soarelui
  • Umplutura:
  • 250 g cascaval razuit
  • 180 g pasta de gogosari
  • 4 buc rosii deshidratate (taiate marunt)
  • 1/4 lgt sare
  • 1 lgt condiment de pizza (Fuchs am folosit eu)
  • In plus:
  • 50-100 g faina pentru modelat
  • 1 ou mic +1 lg lapte, pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartite cu cascaval:

1. Punem faina intr-un bol, dam deoparte o cana de faina din cantitatea initiala (vom avea nevoie mai tarziu de ea), facem o adancitura in mijloc, punem drojdia, zaharul si 300 ml apa. Avem grija sa faramam drojdia bine, ca sa se dizolve. Lasam vasul, acoperit, la dospit 15-20 minute.


2. Cand maiaua a crescut, turnam uleiul si sarea si framantam 5-10 minute, adaugam si jumatate de cana de faina si framantam pana cand aluatul se desprinde de vas. Lasam aluatul la dospit 1ora, o ora si 30 minute, acoperit cu un prosop.


3. Pentru umplutura, punem toate ingredientele intr-un vas si le amestecam bine.


4. Dupa ce a dospit scoatem aluatul pe blatul de lucru tapetat cu faina, formam un cilindru pe care il impartim in 12 bucati.


5. Intindem fiecare bucata de aluat, dandu-i forma ovala.


6. Punem cate 1 lingura de umplutura pe mijloc si o intindem usor, lasand 1-2 cm liberi la margine.


7. Apucam aluatul dintr-o margine si-l rulam usor.


8. Luam un capat al ruloului si-l rotim astfel incat in final sa arate precum cochilia unui melc. Ascundem capatul ramas dedesubt.


9. Punem melcisorii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii lasam la dospit 10 min acoperiti cu un prosop.


10. Ungem melcisorii cu ou batut si ii introducem in cuptor pentru 25-35 min la 190 grade celsius, trebuie sa fie rumeni la exterior.


11. Dupa ce s-au copt ii scoatem si ii acoperim cu un prosop si-i lasam la racit.

:)) La mine n-au stat nici 5 minute ca au si tabarat pe ei si s-au manacat cat ai zice invartita. :))

 

TIPS-URI

1

Puteti pune in umplutura sunca taiata marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Invartite cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

babi5 1

19.02.2014, 16:17

bune invirtitele tale

La Ancuta 1

13.09.2017, 11:28

Ce bine arata

Rahela Velicu 1

13.09.2017, 20:24

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Omleta preferata a lui Alex