Jalebi(covrigei insiropati)

de gaby_gabytza in Prajituri, 29 Apr 2013 | 19974 vizualizari

 

Eu fiind un mare fan al filmelor indiene :"> am zis hai sa incerc o delicatese de a lor dar nu is chiar foarte reusiti la aspect ai mei dar gustul e foarte bun :D

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina
  • un praf sare
  • 300 g iaurt
  • 1 lingurita colorant galben
  • 1 lingura unt topit
  • 2 linguri zahar pudra
  • 500 ml ulei
  • Sirop
  • 250 g zahar
  • 100 ml apa
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jalebi(covrigei insiropati):

Amestecam iaurtul cu faina,untul, zaharul pudra,colorantul si un praf de sare pana obtinem un aluat mai gros decât cel de clatite.Il dam la rece 2 ore.

Intr-o tigaie adaugam uleiul si il lasam sa se incalzeasca.Scoatem compozitia de la frigider si o punem intr-un pos.Cand vedem ca s-a incins uleiul incepem sa facem covrigeii direct in tigaie.Ii lasam sa se rumeneasca frumos pe ambele parti si ii scoatem pe o farfurie acoperita cu servetel de bucatarie si lasam sa absoarba surplusul de ulei.

Siropul- punem zaharul cu apa intr-un ibric pe foc si lasam sa fiarba pana se obtine un sirop gros ca mierea iar la final adaugam zeama Dupa ce surplusul de ulei s-a tras luam  fiecare covrigel si il trecem prin siropul racit dupa care ii putem servi

TIPS-URI

1

cand formam covrigeii avem grija ca atunci cand formam capatul la covrig sa il adaugam peste celalalt capat astfel o sa se imprastie in tigaie

2

daca vreti sa arate mai bine ii puteti face mai subtiri

Daca ti-a placut reteta noastra "Jalebi(covrigei insiropati)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

gaby_gabytza 1

30.04.2013, 09:28

va multumesc

Sim0na 1

30.04.2013, 09:47

Tare bune trebuie sa fie..

gaby_gabytza 1

30.04.2013, 16:14

chiar sunt simona

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu ciocolata neagra, nuca si crema de mascarpone