Jumari extra

de mihaelar63 in Porc, 9 Dec 2019 | 5342 vizualizari

 

   Am avut o carnita de pe pieptul porcului , jumatate carne , jumatate grasime . Asa pofta am avut de jumari incat mi-am zis ca bucata de carne este perfecta . Am obtinut jumari, extra -carnoase .
 

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg piept porc
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 pahar cu apa
  • sare
  • ceapa verde , ardei iute , gogosar -la servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari extra:

  1.  Bucata de piept se taie in bucati de marimea unei cutiute de chibrituri .
  2. Se pune carnea impreuna cu un jumatate pahar cu apa in vasul aparatului de gatit .
  3. Eu prepar jumari in Multicookerul Philips pentru ca nu este nevoie sa le pazesc ,. Setez aparatul si stiu ca nu exista riscul sa se arda .
  4. Pun timp de 15 minute pe functia de fierbere , pana scade apa .
  5. Apoi pun cam 20 minute pe functia de prajire .
  6. Spre sfarsitul prajiri pun ceapa taiata in doua si usturoiul .
  7. Am grija sa stea doar 2-3 minute in untura fierbinte ca sa nu se arda si astfel sa dea un gust amarui jumarilor .
  8. Se scot jumarile cu o paleta gaurita si se pun la rece .
  9. Pentru ca nu am avut multa grasime nu am obtinut nici multa untura .
  10. Jumarile noastre extra nu au avut timp sa se raceasca .
  11. Le-am servit alaturi de ceapa verde , gogosar si ardei iute .

             Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Eu prepar jumari in Multicookerul Philips pentru ca nu este nevoie sa le pazesc ,. Setez aparatul si stiu ca nu exista riscul sa se arda .

2

Preparati jumari cantitae redusa cat se mananca in 2-3 zile . Daca stau mai mult capata un gust neplacut . Acum avem mijloace de pastrare a alimentelor nu ca pe vremuri cand se facea jumari pentru toata iarna .

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari extra" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura Sfintiilor Constantin si Elena

ieri la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

 Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu sos de ceapa