Kaiserschmarrn

de ralu_river in Dulciuri, 31 Oct 2012 | 1972 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 lg stafide
  • esenta de rom
  • 5 oua
  • un plic zahar vanilat
  • 3 lg zahar
  • 300 ml lapte
  • o cana faina
  • unt
  • un varf cutit sare
  • zahar pudra
  • compot sau sos de fructe
  • Sos de fructe:
  • capsuni
  • zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kaiserschmarrn:

Pentru sos: se pun capsunile in blender impreuna cu zahar, dupa care se fierb cam 20 de minute, pana scade sosul.


Stafidele se pun in apa cu esenta de rom pentru 20 de minute. Intre timp se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare pana iese o spuma moale. Galbenusurile se bat cu 3 linguri de zahar, pana devin de un galben pal, dupa care se adauga zaharul vanilat, laptele si faina si se mixeaza bine, Se adauga albusurile, amestecand incet cu o lingura, de sus in jos, si se lasa la odihnit 10 minute.


Se topeste apoi o lingurita de unt in tigaie, la foc mediu, se pune un polonic din compozitie, se adauga stafidele scurse, se lasa cam 3 minute, pana se prajeste putin pe fund, dupa care se intoarce "clatita", se rupe in bucati cu o lingura de lemn si se mai lasa un minut pe foc.


Din aceasta cantitate se pune cam de 4-5 ori cu polonicul (se repeta de 4-5 ori tot ce am scris de la ultima etapa, cu unt).


Se presara zahar pudra. Merge super cu sos de capsuni, dar si cu compot sau orice sos de fructe.


Este delicios !! Mult mai delicios decat arata :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Kaiserschmarrn" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

31.10.2012, 23:39

Lau 1

01.11.2012, 17:06

MIUTA 1

02.11.2012, 14:54

Imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Blini, clatite rusesti