Plăcintă cu mere şi griş - de post

de DinDragostePentruGatit in Dulciuri, 5 Apr 2012 | 3002 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de plăcinte;
  • 2 kg mere;
  • 7 lg griş;
  • 1 lg scorţişoară;
  • 12 lg zahăr;
  • ulei de floarea soarelui (pentru a unge foile de plăcintă);
  • nucă măcinată (opţional - decor).
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu mere şi griş - de post:

Merele se spală, se dau la răzătoare (felii).


Se călesc împreună cu zahărul și scorțișoara.


Se adaugă griș, cât să absoarbă sucul rezultat în urma călirii merelor.


Se așează în tavă sașe foi de plăcintă (unse fiecare cu ulei de floarea soarelui) apoi merele după care alte sașe foi de plăcintă (de asemenea unse fiecare cu ulei de floarea soarelui).


Se coace timp de 40-45 minute, la foc potrivit.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu mere şi griş - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

DinDragostePentruGatit 1

05.04.2012, 19:50

Hehe! Si eu-s ademenita de ele...

iri_iri 1

05.04.2012, 21:38

tare imi mai place tot ce este cu mere

Sim0na 1

05.04.2012, 22:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere de post