Chec cu glazura de ciocolata

de Bucataras Medi in Dulciuri, 28 Ian 2017 | 921 vizualizari

 

Pentru cei carora le place ciocolata este checul perfect!

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 175 g unt
  • 175 g zahar
  • 4 oua
  • 125 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 75 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala mica
  • 1 fiola esenta de rom
  • Pentru glazura
  • 125 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • Pentru decor
  • fulgi de nuca de cocos
  • Mai avem nevoie
  • faina pentru tapetat formaulei pentru uns forma
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu glazura de ciocolata:

Taiem untul cubulete, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o crema. Adaugam, unul cate unul, ouale, mixand incontinuare. Adaugam coaja de portocala rasa prin razatoarea mare, esenta de rom si laptele si amestecam. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si adaugam acest amestec peste amestecul de mai sus. Impartim aluatul in doua....o parte o lasam ca atare, iar in cealalta parte adaugam cacao si amestecam. Ungem o forma de chec cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam in forma mai intai, aluatul cu cacao, iar deasupra turnam aluatul simplu. Dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru circa 40 min. Pentru a verifica daca checul este bine facut, facem testul scobitorii. Cand checul este facut, scoatem forma din cuptor, acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa se raceasca, dupa care scoatem checul din forma. In timp ce checul se lasa la racit, ne ocupam de glazura.Topim pe baia de aburi ciocolata rupta in bucati si untul. Lasam sa se racoreasca putin, apoi turnam glazura deasupra checului, lasand sa se prelinga si pe lateralele acestuia. Deasupra glazurii, am presarat fulgi de nuca de cocos. Lasam sa se intareasca glazura si apoi putem felia.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Bucataras Medi 1

28.01.2017, 21:28

Daaa,Giorgi si mie imi plac praji cu cioco.

simona72 1

29.01.2017, 08:39

mirela0911 1

29.01.2017, 10:31

Un deliciu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saratele

ieri la 19:21

Prăjitură arlechin cu căpșuni

ieri la 16:31

Negresa cu cafea si nuci

de laura_n 6

ieri la 16:26

RETETA RECOMANDATA
Batoane Bounty