Chec cu glazura de ciocolata

de Bucataras Medi in Dulciuri, 28 Ian 2017 | 4309 vizualizari

 

Pentru cei carora le place ciocolata este checul perfect!

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 175 g unt
  • 175 g zahar
  • 4 oua
  • 125 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 75 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala mica
  • 1 fiola esenta de rom
  • Pentru glazura
  • 125 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • Pentru decor
  • fulgi de nuca de cocos
  • Mai avem nevoie
  • faina pentru tapetat formaulei pentru uns forma
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu glazura de ciocolata:

Taiem untul cubulete, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o crema. Adaugam, unul cate unul, ouale, mixand incontinuare. Adaugam coaja de portocala rasa prin razatoarea mare, esenta de rom si laptele si amestecam. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si adaugam acest amestec peste amestecul de mai sus. Impartim aluatul in doua....o parte o lasam ca atare, iar in cealalta parte adaugam cacao si amestecam. Ungem o forma de chec cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam in forma mai intai, aluatul cu cacao, iar deasupra  turnam aluatul simplu. Dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru circa 40 min. Pentru a verifica daca checul este bine facut, facem testul scobitorii. Cand checul este facut, scoatem forma din cuptor, acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa se raceasca, dupa care scoatem checul din forma. In timp ce checul se lasa la racit, ne ocupam de glazura.Topim pe baia de aburi ciocolata rupta in bucati si untul. Lasam sa se racoreasca putin, apoi turnam glazura deasupra checului, lasand sa se prelinga si pe lateralele acestuia. Deasupra glazurii, am presarat fulgi de nuca de cocos. Lasam sa se intareasca glazura si apoi putem felia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata decadent