Chec cu glazura de ciocolata

de Bucataras Medi in Dulciuri, 28 Ian 2017 | 594 vizualizari

 

Pentru cei carora le place ciocolata este checul perfect!

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 175 g unt
  • 175 g zahar
  • 4 oua
  • 125 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 75 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala mica
  • 1 fiola esenta de rom
  • Pentru glazura
  • 125 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • Pentru decor
  • fulgi de nuca de cocos
  • Mai avem nevoie
  • faina pentru tapetat formaulei pentru uns forma
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu glazura de ciocolata:

Taiem untul cubulete, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o crema. Adaugam, unul cate unul, ouale, mixand incontinuare. Adaugam coaja de portocala rasa prin razatoarea mare, esenta de rom si laptele si amestecam. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si adaugam acest amestec peste amestecul de mai sus. Impartim aluatul in doua....o parte o lasam ca atare, iar in cealalta parte adaugam cacao si amestecam. Ungem o forma de chec cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam in forma mai intai, aluatul cu cacao, iar deasupra turnam aluatul simplu. Dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru circa 40 min. Pentru a verifica daca checul este bine facut, facem testul scobitorii. Cand checul este facut, scoatem forma din cuptor, acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa se raceasca, dupa care scoatem checul din forma. In timp ce checul se lasa la racit, ne ocupam de glazura.Topim pe baia de aburi ciocolata rupta in bucati si untul. Lasam sa se racoreasca putin, apoi turnam glazura deasupra checului, lasand sa se prelinga si pe lateralele acestuia. Deasupra glazurii, am presarat fulgi de nuca de cocos. Lasam sa se intareasca glazura si apoi putem felia.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Bucataras Medi 1

28.01.2017, 21:28

Daaa,Giorgi si mie imi plac praji cu cioco.

simona72 1

29.01.2017, 08:39

mirela0911 1

29.01.2017, 10:31

Un deliciu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort "Lapte de pasare"