Desert nuci umplute cu crema de ciocolata si nuca macinata

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 30 Dec 2018 | 731 vizualizari

 

Imi plac foarte mult nucile umplute si am incercat reteta Oanei de data aceasta. Mi-a ramas aproximativ jumatate din crema, posibil si pentru ca am lungit-o putin cu ciocolata si nuca macinata, dar cel mai probabil pentru ca nu am bagat-o la frigider si am umplut nucile cu ea la temperatura camerei. A fost dificil pentru ca era moale si se mai desfaceau, asa ca va sfatuiesc sa puneti crema un pic in frigider pana cand se mai intareste. Asa a facut si Oana, dar eu ori sunt uituca, ori nu sunt atenta la ce fac si nu m-am gandit sa o pun in frigider la momentul respectiv. Insa, din greseli invatam sau cel putin asa sper ca voi face :D (plus ca frigiderul era full si nici nu cred ca aveam pe unde sa o mai strecor :)))
Hotarasem sa scriu ingredientele pe jumatate la crema, dar m-am razgandit. Mai bine sa ramana decat sa nu va ajunga, desi, daca o bagati la frigider sigur nu va mai ramane asa de multa.
In rest, au fost foarte bune, dar putine pentru pofticiosii mei, in jur de 30 de bucati. 

 

INGREDIENTE

  • Coji de nuci:
  • 300 g faina
  • 50 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 75 g unt topit
  • 75 ml lapte
  • 1/2 lingurita amoniac stins cu 1 lingurita otet
  • Crema:
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • esenta de rom
  • 100 g nuca macinata
  • 90 g coji de aluat macinate (atat au ramas)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert nuci umplute cu crema de ciocolata si nuca macinata:

Coji de nuci:


Se topeste untul si se lasa sa se racoreasca.


Se cerne faina intr-un castron (pentru inceput puteti sa cerneti 200 g pentru ca este posibil sa nu intre toata). Se adauga zaharul, esenta de vanilie, oul, sarea, untul topit si racit, laptele si amoniacul stins cu otet. Se amesteca totul cu mana si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se mai adauga faina daca este necesar. Se formeaza o bila din aluat si se pune la rece pentru cel putin jumatate de ora.


Dupa aceea, se incinge o forma pentru nuci la flacara aragazului, se unge cu untura solida si in fiecare gaura se pune cate o biluta de aluat. Se coace aluatul pe ambele parti. Se procedeaza la fel pana cand se termina aluatul.


Cojile de nuci astfel obtinute se curata de aluatul in exces de pe margini cu ajutorul unui cutit.


Restul de aluat se macina la robot.


Crema:


Se pune o cratita cu apa la foc.


Ouale se mixeaza cu zaharul intr-o craticioara, apoi se pun pe baie de abur pana cand se ingroasa putin, mestecand continuu cu o paleta de silicon. Se adauga untul si ciocolata taiate bucatele si se mesteca pana cand se topesc. Se ia craticiorul de pe baia de aburi si se adauga esenta de rom si nuca macinata. Se lasa sa se racoreasca, apoi se incorporeaza si restul de aluat macinat.


Se lasa crema sa se raceasca. Dupa aceea, se pune la frigider pentru a se intari putin.


Se umplu cojile de nuci cu crema.


Nucile umplute cu crema de ciocolata si nuca macinata se pot pudra cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci umplute cu crema de ciocolata si nuca macinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Gherca Daniela 1

31.12.2018, 11:10

super gustoase!

Rocsi 1

01.01.2019, 21:38

Sunt minunate nucile umplute! La ador! Dar sunt prea migaloase de facut!

dantes 1

03.01.2019, 09:14

Super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

7885 puncte

MotanLaOale

6960 puncte

mirela0911

6616 puncte

Tabita _

6518 puncte

mihaelar63

5432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert brownie cheesecake
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Nuci cu crema de ciocolata