Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

de Oana in Prajituri, 22 Mar 2018 | 19305 vizualizari

 

Un desert cu gust de copilarie!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 ou
  • 75 gr unt topit si racit
  • 75 ml lapte dulce
  • 50 gr zahar
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie
  • 300 gr faina

Crema:

  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 gr unt
  • 100 gr ciocolata
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 2 linguri nuca macinata fin
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert nuci umplute cu crema de ciocolata:

Aluat: Se mixeaza ouale intregi cu zaharul si un praf de sare pana se umfla si se albesc. Se adauga untul topit, laptele, vanilia, amoniacul stins in zeama de lamaie. Se adauga treptat faina si se framanta putin pana aluatul devine ferm si nelipicios. Se pune in folie de plastic si se lasa la frigider pana se pregateste crema.

Crema: Se mixeaza ouale intregi cu zaharul pe baie de abur pana se ingroasa. Se adauga apoi ciocolata maruntita si untul taiat cuburi mici. Se omogenizeaza bine crema. Se ia de pe foc. Se adauga esenta de rom si nucile. Se lasa crema la racit, apoi se pune la frigider.

Se scoate aluatul din frigider, se incinge aparatul sau forma de nuci, se unge cu putin ulei. Se formeaza mici bile de aluat si se pun in forma. Se coc bine pe ambele parti.

Cojile de nuci racite se curata pe margini de excesul de aluat. Resturile se maruntesc si se pun in crema.

Se umplu apoi cojile de nuci cu crema si se unesc doua cate doua. Se pun la rece sa se fragezeasca si se pastreaza in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci umplute cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baba al rhum by Adi