No-bake cupcake cu glazura de pireu de castane

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Dulciuri, 23 Dec 2012 | 3470 vizualizari

 

Cine a zis ca nu se poate face cupcake fara coacere? Sau ca nu e la fel de gustos ca si cel facut cu faina, zahar, praf de copt si tot ce se pune de obicei in cupcake? Gresit! Si pe deasupra e si super gustos! Plus ca se face rapid, nu necesita ingrediente multe, e sanatos, poti folosi ce biscuiti poftesti si se pastreaza mai multe zile. Anul acesta de Craciun, mi-am propus sa incerc ceva no-bake la capitolul deserturi, ca daca tot am incins cuptorul cu multe alte bunatati, am zis ca n-ar fi rau sa continui pe aceeasi nota no-bake, vegan si veggie, nota spre care ma straduiesc sa-mi indrept preferintele culinare. Si uite ca mi-a reusit chiar si cu briosele. Imi place acest cupcake in tot ansamblul ei, nu doar blatul care este absolut ingenios pentru ca eu personal nu am mai intalnit aceasta combinatie, dar si glazura este mai speciala, pentru ca are in compozitie pireu de castane. Ei, nu-i asa ca e surprinzator? Acest cupcake este una din cele mai ingenioase compozitii personale, sunt atat de mandra de rezultat incat i-am facut un milion de poze, atat de mult mi-a placut cum a iesit si tot nu m-am saturat pozandu-le. A avut un real succes... pe plan local.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat 
  • 12 briose:
  • 370 grame biscuiti Oreo (8 pachete); 
  • 360 grame biscuiti integrali/ digestivi/ din fulgi de ovaz; 
  • 80 grame unt la temperatura camerei;
  • 2 linguri de miere.
  • Pentru glazura aveti nevoie de: 
  • 240 grame branza Philadelphia (2 cutii); 
  • 180 grame pireu de castane; 
  • 50 grame zahar muscovado.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA No-bake cupcake cu glazura de pireu de castane:

Biscuitii oreo se rupt in bucatele si se dau prin blender pana se fac praf, formand primul strat al blatului. Adaugati untul topit si amestecati pana la omogenizare. In tava de briose, asezati hartia si umpleti 2-3 lingurite din blatul de oreo, apoi tasati cu fundul unui pahar pentru nivelare si consistenta. Aceeasi metoda se aplica si biscuitilor integrali. Daca nu va puteti decide care este cel mai bun si cel mai potrivit tip de biscuite pentru blat, puteti combina mai multe tipuri de biscuiti, eu am folosit biscuiti cu fulgi de ovaz si biscuiti digestivi. Practic se umple forma de briose, jumatate cu biscuitii oreo, iar cealalta jumatate cu biscuitii digestivi. Dupa ce ati macinat biscuitii, adaugati cele 2 linguri de miere si amestecati bine pana se incorporeaza. La nevoie se poate suplimenta cantitatea de miere, insa cu grija sa nu obtineti un blat prea dulce sau prea cleios. Turnati-i peste stratul de oreo si tasati din nou pana se niveleaza perfect. Stergeti dupa fiecare tasare fundul paharului pentru ca s-ar putea prinde resturi din biscuiti care pot deforma nivelarea. Introduceti la frigider pentru 3-4 ore sau daca nu aveti timp in aceeasi zi de glazura, se pot pastra la frigider pana a doua zi, ar fi chiar mai indicat. Glazura: Scoateti crema de branza din frigider cu cateva ore inainte de utilizare, pentru a usura manevrarea ei. Adaugati pireul de castane si zaharul in crema de branza si amestecati sa se omogenizeze. Folositi un pos pentru decorarea brioselor. Veti obtine o glazura suficient de consistenta pentru a se pastra pentru doua zile, daca va mai raman... Puteti decora si cu bomboane de decor rosii si verzi, sa fiti in ton cu culorile Craciunului, eu am facut o fixatie anul acesta cu fulgii de zapada si m-am incumetat pentru prima data sa folosesc fondantul si sunt fericita de rezultat. Cred ca o sa mai incerc. Nu-i asa ca sunt superbe?
Va doresc un Craciun Fericit, plin de surprize si cadouri frumoase, atmosfera de basm, zapada cu stelute si bucurie in suflete!

Daca ti-a placut reteta noastra "No-bake cupcake cu glazura de pireu de castane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cupcakes cu banane si ciocolata