Kebab indian cu fasole rosie si orez

de Brindusa in Pui, 26 Ian 2010 | 4681 vizualizari

 

O alternativa aromata a traditionalelor chiftele

 

INGREDIENTE

Pentru kebab

  • 600 g carne, tocata (pui, miel, vita)
  • 1 ou, usor batut
  • 1 ceapa mica, rasa fin
  • 4 catei mici de usturoi, rasi fin
  • 1 lingurita praf coriandru
  • cate 1/2 lingurita de: chimen praf, chilli praf, Garam Masala
  • sare, dupa gust
  • pesmet (cam 100 g)
  • 6 tepuse pentru frigarui

Pentru garnitura de fasole

  • 2 cutii mici (sau una mare) de fasole rosie la conserva
  • 3 cm ghimbir, ras fin
  • 2 catei de usturoi, rasi fin
  • 1 lingurita Garam Masala
  • 1 lingurita turmeric (curcuma)
  • 2 linguri pasta de rosii
  • putina apa
  • 2 linguri ulei (nu de masline)

Garnitura de orez

  • 1 cana mare (de ceai) de orez Basmati (cu bobul lung)
  • 2 cani apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita de chimen
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kebab indian cu fasole rosie si orez:

Reteta Pentru Garam Masala o gasiti aici


Reteta pentru garnitura de orez o gasiti aici


Eu am facut kebabul din pui. Amesteca carnea tocata cu oul batut si celelalte ingrediente. Pune cat pesmet trebuie ca sa iasa o pasta mai densa (sa nu cada de pe tepuse).


Incalzeste cuptorul la foc mare (200 grade ), unge gratarul din cuptor bine cu ulei si baga-l in cuptor sa se incinga si el.


Cu mana unsa cu ulei ia din amestecul de carne si fa niste chiftele mai lungi si mai plate. Trece o tepusa prin mijloc. Pune kebabul pe o farfurie unsa cu ulei.


Pune kebabul pe gratarul incins si lasa la cuptor 30 min, pana se rumeneste putin. Intoarce pe cealalta parte, da focul mai puternic si mai lasa pana devine auriu bine. Scoate din cuptor.


In timpul asta fa garnitura de fasole: intr-o craticioara incalzeste uleiul si prajeste putin Garam Masala. Adauga ghimbirul si usturoiul si caleste-le putin. Adauga curcuma si amesteca bine. Adauga fasolea rosie, apa si pasta de rosii. Lasa la fiert 2 minute, ca sa se formeze un sos mai inchegat.


Serveste kebabul cu garniturile de fasole si orez.


 

TIPS-URI

1

sub gratar se pune o tava cu putina apa, ca sa curga in ea sucurile de la kebab

Daca ti-a placut reteta noastra "Kebab indian cu fasole rosie si orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

ionix 1

27.01.2010, 13:38

la multi ani! fie ca toate dorintele sa ti se-ndeplineasca...

Brindusa 1

27.01.2010, 20:50

va multumesc (din nou) pentru toate gandurile bune si urarile frumoase.

elena1988 1

19.01.2011, 12:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Orez integral cu gaina, in vas de lut