Ketchup de casa

de mirela0911 in Bulion, 23 Sep 2011 | 6996 vizualizari

 

Reteta am "luat-o" de la Bucataresele vesele (multumesc) si cu unele modificari a iesit un ketchup tare bun, pe gustul nostru.

 

INGREDIENTE

  • 1.75 litri de bulion
  • 1.5 kg gogosari
  • 5 mere
  • 5 bucati de ceapa rosie
  • 1/2 lg piper boabe
  • 1 lg boabe de mustar
  • 4 lg zahar
  • 7 lg otet
  • sare dupa gust
  • 1/2 lgt. salicil
  • 1 crenguta de busuioc proaspat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup de casa:

Gogosarii se spala, se curata de cotor si seminte si se taie julien.


Ceapa se curata si se taie bucati potrivite.


Merele se curata de coaja, se taie in patru si se curata de samburi si casuta lor.


Intr-o oala incapatoare se pune bulionul si se pune pe foc. Se adauga gogosarii, ceapa si merele si se lasa sa fiarba. Intr-un saculet de tifon se pun piperul si boabele de mustar, se leaga cu ata si se pune in oala. Se lasa la foc mic pana se fierb toate ingredientele.


Se scoate saculetul cu boabele, iar restul se paseaza cu blenderul pana devine ca o pasta. Se pune din nou pe foc si se condimenteaza cu sare, zahar si otet dupa gust. Eu am pus tot cate o lingura de zahar si otet, am gustat iar am mai pus pana am ajuns la cele 7 lg otet si 4 de zahar. Se poate pune mai mult sau mai putin in functie de gusturi.


Se lasa sa fiarba pana se ajunge la consistenta dorita (em am fiert aproximativ o ora). Se stinge focul, se adauga busuiocul si salicilul. Se amesteca, se scoate crenguta de busuioc si se toarna in sticlele dinainte spalate si incalzite in cuptor. Se capseaza si se pun in paturi la caldurica pana se racesc, dupa care se depoziteaza in camara.

 

TIPS-URI

1

Optional se poate pune si 5-6 catei de usturoi, 2-3 ardei iuti.

2

In loc de gogosari se poate pune ardei gras rosu sau ardei capia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

mirela0911 1

25.09.2011, 13:27

nusica mersi de aprecieri
cat despre bulionul din comert nu am folosit niciodata, nu stium cum e, eventual la final nu trebuie sa-l mai lasi mult sa fiarba, iar despre aspirina chiar nu stiu ce sa zic pentru ca eu nu folosesc spor la treaba

MotanLaOale 1

26.09.2011, 08:46

bun bun

Lau 1

03.10.2011, 14:09

bine mai arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ketchup pentru paste si pizza