Ketchup pentru paste si pizza

de Ela68 in Bulion, 25 Oct 2012 | 10035 vizualizari

 

reteta mea preferata !

 

INGREDIENTE

  • 5kg rosii,
  • 2kg ardei Kapia,
  • 2 kg gogosari,
  • 2 teline potrivite,
  • 2 cepe rosii,
  • 2 morcovi,
  • 4 mere,
  • 2-3 ardei iuti sau gogosari mici picanti
  • Solutia :
  • 200 ml otet de mere,
  • 250 ml ulei,
  • 2 linguri sare.
  • Condimente :
  • 3-4 foi de dafin,
  • 2 lingurite cimbru,
  • 100 gr zahar,
  • 1 lingura piper,
  • 2 linguri condiment "7 piperuri" ( acesta contine : ienibahar, piper iute, scortisoara, ghimbir, nucsoara, coriandru si cuisoare )
  • 2 ardei iuti - optional
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup pentru paste si pizza:

Mai intai se dau rosiile prin storcator, sucul rezultat punandu-se la fiert. Apoi se coc ardeii si gogosarii si se dau prin masina de tocat.


Separat, in solutia de otet si ulei punem la fiert ceapa, morcovul, telina si merele la care adaugam cele doua linguri de sare. Se lasa putin la racit dupa care se paseaza in blender.


Pasta obtinuta se adauga la sucul de rosii, moment in care vom adauga 3-4 foi de dafin, 2 lingurite cimbru, 100 gr zahar, 1 lingura piper, 2 linguri condiment "7 piperuri" ( acesta contine : ienibahar, piper iute, scortisoara, ghimbir, nucsoara, coriandru si cuisoare ). Optional, pentru cine doreste mai picant, se pot adauga si 2 ardei iuti.


De data asta, pentru un plus de aroma, eu am adaugat si o legatura de telina frunze pe care am tocat-o foarte fin. Se pot face multe combinatii, insa reteta asta imi place in mod deosebit.


Lasam la fiert maxim 30 minute, dupa care punem sosul fierbinte in sticle si ne bucuram de el toata iarna.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup pentru paste si pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

MonaMimi 1

26.10.2012, 19:51

Angelina_Elena 1

27.10.2012, 20:17

este tare gustos si bun!

Ela68 1

27.10.2012, 20:48

sa facem o pizza !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Ketchup de casa picant