Ketchup pentru paste si pizza

de Ela68 in Bulion, 25 Oct 2012 | 9486 vizualizari

 

reteta mea preferata !

 

INGREDIENTE

  • 5kg rosii,
  • 2kg ardei Kapia,
  • 2 kg gogosari,
  • 2 teline potrivite,
  • 2 cepe rosii,
  • 2 morcovi,
  • 4 mere,
  • 2-3 ardei iuti sau gogosari mici picanti
  • Solutia :
  • 200 ml otet de mere,
  • 250 ml ulei,
  • 2 linguri sare.
  • Condimente :
  • 3-4 foi de dafin,
  • 2 lingurite cimbru,
  • 100 gr zahar,
  • 1 lingura piper,
  • 2 linguri condiment "7 piperuri" ( acesta contine : ienibahar, piper iute, scortisoara, ghimbir, nucsoara, coriandru si cuisoare )
  • 2 ardei iuti - optional
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup pentru paste si pizza:

Mai intai se dau rosiile prin storcator, sucul rezultat punandu-se la fiert. Apoi se coc ardeii si gogosarii si se dau prin masina de tocat.

Separat, in solutia de otet si ulei punem la fiert ceapa, morcovul, telina si merele la care adaugam cele doua linguri de sare. Se lasa putin la racit dupa care se paseaza in blender.

Pasta obtinuta se adauga la sucul de rosii, moment in care vom adauga 3-4 foi de dafin, 2 lingurite cimbru, 100 gr zahar, 1 lingura piper, 2 linguri condiment "7 piperuri" ( acesta contine : ienibahar, piper iute, scortisoara, ghimbir, nucsoara, coriandru si cuisoare ). Optional, pentru cine doreste mai picant, se pot adauga si 2 ardei iuti.

De data asta, pentru un plus de aroma, eu am adaugat si o legatura de telina frunze pe care am tocat-o foarte fin. Se pot face multe combinatii, insa reteta asta imi place in mod deosebit.

Lasam la fiert maxim 30 minute, dupa care punem sosul fierbinte in sticle si ne bucuram de el toata iarna.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Ketchup pentru paste si pizza-0
Ketchup pentru paste si pizza-1
Ketchup pentru paste si pizza-2
Ketchup pentru paste si pizza-3

COMENTARII (15)

MonaMimi

MonaMimi 1

26.10.2012, 19:51

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

27.10.2012, 20:17

este tare gustos si bun!

Ela68

Ela68 1

27.10.2012, 20:48

sa facem o pizza !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!