Khoresht Kadoo - Mancare de dovlecei acrisoara

de retetepersane in Pui, 23 Iul 2011 | 7138 vizualizari

 

Mancarea asta se face super repede si e delicioasa, usturoiata si acrisoara.. Merge foarte bine si cu carne de vita sau fara carne.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei medii taiati longitudinal in 4, apoi in 3-4 bucati ... sa fie mai mari
  • ulei pentru prajit dovleceii
  •  piept de pui -in functie de cat de carnivori sunteti, eu am pus jumatate
  • o ceapa mare
  • 3-4 catei de usturoi taiati marunt
  • o lingurita de turmeric (daca in orasul dvs nu exista un magazin cu produse orientale folositi curry)
  • un varf de cutit de all spice (optional)
  • 3-4 rosii decojite taiate cubulete (sau pasata)
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 3 lamai uscate - puteti folosi zeama de lamaie daca nu aveti, mancarea trebuie sa fie acrisoara
  • sare, piper - dupa gust

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Khoresht Kadoo - Mancare de dovlecei acrisoara:

1. Se prajesc dovleceii in ulei, apoi se lasa sa se scurga excesul de ulei fie pe servetele de bucatarie fie intr-o strecuratoare. Daca sunteti la dieta puteti sa ii adaugati cruzi in mancare.

2. Intr-un vas se caleste ceapa in 2 linguri de ulei, se adauga usturoiul, turmericul si carnea de pui si se compleateaza cu 200 ml apa (o cana). Lasati sa fiarba 10 minute (daca folsiti carne de vita, ceva mai mult timp pana carnea este fiarta)

3. Se adauga pasta de tomate dizolvata in jumatate de cana de apa, condimentul all spice si lamaia uscata, Daca folositi zeama de lamaie o adaugati la sfarsit.

4.Se adauga rosiile taiate si dovleceii prajiti si se mai lasa la fiert 10-15 minute la foc mic, cu capac. Cand este gata se adauga patrunjel proaspat si se serveste cu paine sau orez basmati.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Khoresht Kadoo - Mancare de dovlecei acrisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

DIANA B 1

24.07.2011, 11:36

Lau 1

24.07.2011, 12:55

bun

mamaieelena 1

24.07.2011, 14:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Copanele crocante la cuptor