Kladdkaka - Prajitura de ciocolata suedeza

de Anett in Dulciuri, 14 Mai 2016 | 683 vizualizari

 

Cred ca am gasit prajitura mea preferata! Simplu si foarte delicios! :D

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt
  • 100 ml ulei
  • 4 ou
  • 1 cana ( 250 ml) zahar brun
  • 2 cani faina
  • 8 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vaniliat
  • un varf cutit de sare
  • un varf cutit de scortisoara
  • 50 gr ciocolata
  • 50 gr visine (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kladdkaka - Prajitura de ciocolata suedeza:

Incalzim cuptorul la 150 de grade.


Topim untul si lasam sa se raceasca, apoi adaugam uleiul.


Oule intregi le batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana devin spumoase, incorporam si untul topit cu ulei. Adaugam zaharul vaniliat, scortisoara, praful de copt si cacao amestecand la viteza mica. Treptat incorporam faina si amestecam bine.


Turnam compozitia intr-o tava bine unsa si presarim cu bucatele de ciocolata si visine.


Introducem in cuptorul bine incins pentru 30 de minute, iar cand scoatem prajitura trebuie sa fie moale la mijloc.

 

TIPS-URI

1

Data viitoare o sa las prajitura numai 20 de minute in cuptor ca sa fie si mai cremoasa la mijloc

2

Putem servi cu frisca sau inghetata

3

In reteta originara era 1,5 cana de zahar, mi s-a parut prea mult, data viitoare o sa folosesc si mai putin

Daca ti-a placut reteta noastra "Kladdkaka - Prajitura de ciocolata suedeza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Bya Ralu 1

14.05.2016, 19:32

bun

Catalina L 1

14.05.2016, 20:52

Renataedina 1

28.12.2016, 11:13

Foarte bun!!!!!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Papanasi deliciosi