Kotosupa avgolemono-supa greceasca - Supa cu nr . 200

de mihaelar63 in Supe, 16 Oct 2016 | 1678 vizualizari

 

 Kotosupa avgolemono , adica pe romaneste supa de pui cu oua si lamaie . Este o supa traditionala greceasca  potrivita pentru zile friguroase . Se prepara usor , grecii o gatesc in mod special de Craciun . Mai pun in ea si maruntaie de pui . Sosul avgolemono de oua si lamaie iida o consistenta cremoasa si catifelata .Am vazut aceasta reteta zilele trecute la TV , preparata de chef Rick Stein . Mi-a placut mult , asa ca am trecut la treaba .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept pui fara piele[ puteti folosi si bucati de pui ]
  • 2 foi dafin
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa[ sau praz]
  • 1 bucata telina
  • 1 crenguta cimbru
  • 3 oua
  • 3 linguri orez[ sau paste marunte orzo]
  • 1 lamaie- zeama
  • 1 lingura unt[ sau ulei masline]-optional
  • patrunjel verde
  • piper rosu /negruboabe[ sau macinat ]
  • oua posate [ optional]
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kotosupa avgolemono-supa greceasca - Supa cu nr . 200:


  1. Pieptul de pui se spala.

  2. Legumele se curata si se spala .

  3. Puneti la fiert intr-o oala cu 2 l apa carnea de pui , morcovii , telina , ceapa , cimbru si foile de dafin . Sarati .

  4. Pentru inceput dati caldura la maximum . Cand incepe sa clocoteasca adunati cu o spumiera spuma formata ,

  5. Reduceti caldura , puneti capac si lasati sa fiarba bine la foc potrivit 1 ora .

  6. Se scote carnea si legumele din supa .

  7. Carnea se feliaza [ sau se rupe] .

  8. Morcovii si telina se maruntesc sau se zdrobesc cu furculita .

  9. Adugati legumele inapoi in supa .

  10. Se pun in supa la fiert 3 linguri de orez .

  11. Reduceti intensitatea fierberii la minimum

  12. Ouale se sparg separat pentru a le verifica prospetimea .

  13. Initial am dorit sa reduc cantitatea de oua la doua . Fiind o reteta noua , am respectat intocmai indicatiile si ingredientele .

  14. Se sparg trei oua care se bat spuma .

  15. Se aduga zeama de lamaie in ouale batute spuma .

  16. Eu nu am indraznit sa iau zeama fierbinte [ peste tot se spunea ceva de cocoloase daca nu esti atenta ]. Am tras oala de o parte si am adugat zeama tot cate putin in amestecul de oua cu lamie . In acest timp amestecati mereu .Sosul obtinut se numeste avgolemono [ sos cu oua si lamaie ]

  17. Se toarna sosul avgolemono in supa si se amesteca mereu . Puneti oala pe foc mic inca 2-3 minute .

  18. Eu am pus in supa si lamia cu tot cu coaja . Era o lamaie pe care am aduso chiar din Israel .Dupa cateva minute am scoso sa-si lase doar aroma nu si amareala .In reteta originala se razuieste putina coaja .

  19. Chef Rick Stein a servit aceasta supa cu ou posat [ ca nota personala ] .Eu am fost multumita de consistenta si fara oul suplimentar .

  20. Gustati daca mai este nevoie sare sau lamaie . Dregeti gustul daca este necesar .

  21. Pentru servire distribuiti pieptul de pui in fiecare farfurie .

  22. Serviti Kotosupa avgolemono asezonata cu patrunjel verde si boabe de piper rosu [ sau piper negru macinat ]

 

TIPS-URI

1

In aceasta supa se pot aduga si maruntaie de pui .

2

Ouale se sparg separat pentru a le verifica prospetimea .

3

Eu nu am pus unt sau ulei de masline . Am uitat !!!

4

Chef Rick Stein a servit aceasta supa cu ou posat [ ca nota personala ] .

Daca ti-a placut reteta noastra "Kotosupa avgolemono-supa greceasca - Supa cu nr . 200" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Catalina L 1

22.10.2016, 20:00

extra buna , bravo felicitari

oanapl 1

05.03.2017, 17:40

Ce bine mai arata! Ce frumoasa e culoarea! Votat! Succes!

mihaelar63 1

06.03.2017, 00:02

Multumesc Oana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu galuste de gris