Kugel

de dentistutza in Mancare copii, 20 Noi 2010 | 13648 vizualizari

 

O budinca dulce si hranitoare care se pregateste la noi in mod traditional pentru masa de Vineri seara.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. taietei lati cu ou
  • 4 mere
  • 250 gr. branza dulce de vaci grasa
  • 1/2 borcan gem sau dulceata
  • 3 linguri stafide inmuiate in apa calduta
  • 3-4 linguri zahar brun
  • 2 oua batute cu 2-3 linguri lapte
  • vanilie(optional)
  • 2-3 linguri smantana sau 1 lingura unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kugel:

Pastele se fierb in apa cu putina sare pana devin moi (NU al dente). Merele se curata si se taie cubulete mici mici. Pastele se trec sub jet de apa rece, se scurg bine si se amesteca cu restul de ingrediente intr-un vas incapator.Se unge un vas de sticla termorezistent cu unt, se presara cu pesmet si se umple cu compozitia. Dimensiunea vasului trebuie sa fie potrivita pentru ca grosimea ideala a acestui preparat este de circa 5-6 cm ( prea inalt este moale si prea subtire se usuca la cuptor). Se coace la foc potrivit, in mijlocul cuptorului pentru 35-40 minute. Se serveste cald simplu sau uns cu dulceata, caramel si piureu de mere alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kugel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (8)

Oana 1

22.11.2010, 16:31

Arata foarte, foarte bine O sa le fac si eu la baietii mei

Bunica 1

23.11.2010, 20:36

Delicioasa !

dentistutza 1

24.11.2010, 17:56

mersi

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Teo - pt Andu