La multi ani, Dia! Tort cu ciocolata si piersici

de diaconta in Torturi, 29 Aug 2010 | 10913 vizualizari

 

Ca de obicei,cand ma straduiesc sa iasa ceva "super",nu iese ceea ce as fi vrut.
Va invit si pe voi prieteni bucatarasi la o felie de tort si o cupa de sampanie.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua 
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • Crema ciocolata:
  • 150 gr ciocolata
  • 15o gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 albus
  • vanilie
  • 1 plic gelatina
  • 200 ml frisca lichida
  • Crema de iaurt cu piersici:
  • 1 compot de piersici (si pentru ornat)
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 plicuri gelatina
  • 1 pahar mare(500 gr) iaurt de piersici

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA La multi ani, Dia! Tort cu ciocolata si piersici:

Blat din 3 oua,cu putina ciocolata.

Crema de ciocolata:Se topeste ciocolata pe bain marine. Gelatina se hidrateaza cu 2 linguri de apa rece. Galbenusurile se freaca spuma cu jumatate din cantitatea de zahar. Albusul se bate spuma,adaugand cealalta jumatate de zahar. Se bate si frisca. Se incorporeaza albusurile in galbenusuri,se adauga vanilie si apoi gelatina incalzita la bain marine. Compozitia astfel obtinuta se amesteca cu frisca batuta si la urma se adauga ciocolata topita.

Se pune o folie intr-un vas si se aseaza crema de ciocolata.Se pune la frigider.

Crema de iaurt cu piersici: Gelatina se pune la hidratat in siropul din compot. Se bate frisca,se amesteca si iaurtul de piersici si apoi gelatina incalzita pe bain marine.

Peste crema de ciocolata am pus un rand de piscoturi inmuiate in putin sirop si apoi crema de piersici.

Peste ea am asezat blatul si am lasat la frigider pana a doua zi.

Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca si fructe.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "La multi ani, Dia! Tort cu ciocolata si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

diaconta 1

30.08.2010, 23:47

Multumesc Ramo,Epurasha

Ligia Bxl 1

21.03.2011, 15:43

ce frumos si bun tort

diaconta 1

21.03.2011, 18:18

Ligia multumesc,e normal,doar mi l-am facut cadou

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort de vara