Lapte de pasare

de LUK in Prajituri, 17 Dec 2010 | 4102 vizualizari

 

Un desert pe care l-am mancat demult in copilarie si l-am regasit intr-o combinatie interesanta acum cativa ani...

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 4 linguri de zahar
  • 600ml lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Se separa galbenusurile de albusuri.Intre timp se pune laptele pe foc sa se incalzeasca(nu trebuie sa fiarba!).


Frecam spuma galbenusurile cu un plic de zahar vanilat si 2 linguri de zahar.


Albusurile le batem spuma cu alte 2 linguri de zahar.


Cand s-a incalzit laptele se ia de pe foc si il amestecam incet cu galbenusurile(se ia cu lingura cate un pic de lapte cald si se amesteca cu galbenusurile pana cand si acestea vor avea o temperatura apropiata laptelui.Nu puneti direct in laptele fierbinte altfel se va imbranzi!)


Amestecul de lapte si galbenusuri il punem pe foc mic sa se mentina fiebinte(aveti grija sa nu fiarba).Cu o lingura luam albusurile batute spuma si le punem in lapte(ca si galustele)Le lasam 2 minute p eo parte apoi le intoarcem cu lingura pe cealalta parte,mai lasam 2 minute si le luam de pe foc.


Mie imi place rece acest desert ..e racoros si fin.

 

TIPS-URI

1

Aveti nevoie de o oala cu diametru mare pentru a putea intoarce galustele din albus fara a le zdrobi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

LUK 1

19.12.2010, 10:30

pai da..sunt cam la fel..

Cris2711 1

19.12.2010, 10:32

ti-am remarcat reteta din pacate dupa ce am introdus si eu

MotanLaOale 1

20.12.2010, 08:33

bun bunutz

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Nuci umplute