Prajitura cu nuci si aroma de portocale - reteta nr.100

de Angelina_Elena in Prajituri, 8 Oct 2012 | 5913 vizualizari

 

Va invit sa degustati acesta minunatie...asa ca de reteta nr. 100!:) O prajitura fina, cu multe nuci si parfum intens de portocale! O incantare! Sper sa va placa si voua, si vreau sa va multumesc pentru momentele minunate pe care le-am petrecut alaturi de voi, pentru voia buna si vorbele frumoase!:X Si bineinteles multumesc Bucataras.ro, pentru ca existi!:X

 

INGREDIENTE

Pentru foi:
  • 10 albusuri
  • 2 linguri faina
  • 300 g nuci macinate
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri cu varf de faina
  • 150 g zahar
  • 1/2 pliculet Dr.Oetker Finesse cu aroma de portocale
  • 150 g margarina rama
Glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 1/2 pliculet Dr.Oetker Finesse cu aroma de portocale
  • 2 linguri frisca lichida
Decor:
  • aschii de ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci si aroma de portocale - reteta nr.100:

Separam albusuri de galbenusuri.


Pentru foi:


Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.


Apoi adaugam putin cate putin zaharul, mixand foarte bine.


Dupa ce am terminat cu zaharul, cernem faina amestecata cu praful de copt peste albusuri, si cu o spatula/lingura omogenizam usor de jos in sus (pentru a nu scoate aerul din albusuri!)


Dupa ce am incorporat faina, incorporam usor si nuca macinata, amestecand usor de jos in sus.


Impartim apoi compozitia rezultata in 4 parti egale.


Tapetam cu ulei si faina dosul unei tavi cu diametrul de 20x30 cm, si coacem 4 foi.


Foile se coc destul de repede, asa ca dupa 6-7 minute uitati-va in cuptor, iar daca s-au rumenit inseamna ca sunt gata.


Crema:


Punem 450 ml lapte la fiert intr-un ibric.


Intr-un vas punem galbenusurile, faina, zaharul si amestecam adaugand laptele(50 ml).


Cand laptele din ibric incepe sa fiarba, dam la o parte si adaugam compozitia de faina cu zahar si galbenusuri.


Punem din nou ibricul pe foc si lasam sa fiarba la foc mijlociu pana se ingroasa, apoi dam crema de-o parte sa se raceasca.


Cat timp se raceste crema, scoatem margarina din frigider si o lasam la temperatura camerei.


Dupa ce s-a racit, punem lingura cu lingura crema obtinuta peste margarina si amestecam usor, pentru a nu se taia.


La final adaugam jumatate de pliculet de Dr.Oetker Finesse cu aroma de portocale si omogenizam.


Asamblare:


Crema obtinuta se imparte in 3 parti egale.


Pe o tava asezam prima foaie, punem crema peste, a doua-a foaie, crema, a treia foaie, crema, ultima foaie.


Glazura:


Topim ciocolata pe abur cu frisca lichida, iar la final adaugam cealalta jumatate de pliculet de Dr.Oetker Finesse cu aroma de portocale.


Peste ultima foaie turnam usor glazura de ciocolata cu aroma de portocale, apoi decoram cu aschii de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Aveti grija cand scoateti foile, pentru ca sunt destul de moi, si daca nu suntem atenti/e le putem rupe!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci si aroma de portocale - reteta nr.100" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (71)

Krystyan Trendy 1

05.12.2013, 22:12

ce prajitura buna !

Ligia Bxl 1

10.06.2014, 15:14

ce bine arata totul

Angelina_Elena 1

10.06.2014, 15:35

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Deliciu cu cafea si portocale