Prajitura de lamaie cu sirop

de boscodina in Prajituri, 22 Sep 2009 | 4981 vizualizari

 

Am descoperit-o de curand , dar m-a vrajit bine :) Simpla , delicata si totusi imbatatoare de simturi.

 

INGREDIENTE

  • 225 g unt
  • 3 oua
  • 225 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • 200g zahar alb
  • 70g zahar brun
  • 150 ml lapte
  • pentru sirop
  • 100 g zahar
  • sucul de la 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de lamaie cu sirop:

Untul impreuna cu zaharul alb si brun se bate pana devine spuma.Se adauga ouale , unul cate unul, dupa fiecare se omogenizeaza spuma.


Se toarna laptele cate putin si se amesteca. Se adauga faina care a fost amestecata cu praful de copt inainte, adaugam treptata si omogenizam. Adaugam si coaja de lamaie si mai amestecam un pic.


Aluatul se pune in tava unsa cu unt si se pune la copt 30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
Se face testul scobitorii si se scoate pe un gratar la racit( este aurie deasupra). Fierbinte cum e se inteapa cu un bat pentru frigarui sau cu o furculita cu 2 dinti, gaurele sa fie la distanta de aproximativ 2cm.
Sucul de lamaie se amesteca cu zaharul (ingredinetele siropului) la rece, nu se incalzeste si se toarna cu lingura peste prajitura. Se lasa sa se raceasca.
Cand s-a racit se poate taia folosind forme geometrice si se orneaza

 

TIPS-URI

1

e recomandabil sa fie ornata cu afine sau capsuni, daca lipsesc ..merg si niste nuci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de lamaie cu sirop" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

boscodina 1

23.09.2009, 09:04

sa vezi ce sunet cristalin scoate cand coboara alene pe soseaua gatului...e trafic continuu pana se termina tava

Bucataras Medi 1

03.03.2010, 16:29

arata superb ....................

Bya Ralu 1

26.12.2012, 00:20

buna buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec Regal cu lamaie si mac