Prajitura "Valurile Dunarii"

de Lau in Prajituri, 24 Mai 2012 | 3194 vizualizari

 

mersi ancuta>:D

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 4 oua
  • 175 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 175 ml ulei
  • 175 ml lapte+1 lingura lapte
  • 1 praf de copt
  • 360 g faina
  • 1 lingUra cacao
  • visine fara samburi
  • CREMA
  • 1 plic budinca vanilie
  • 2 linguri zahar
  • 400 ml alpte
  • 200 g unt
  • GLAZURA
  • 200 g ciocolata(cu lapte am avut eu)
  • 2 linguri nutella
  • 1 lingura ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Valurile Dunarii":

BLATUL-Amestecam faina cernuta cu praful de copt si un praf de sare. Mixam ouale impreuna cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi treptat uleiul si mixam ca la maioneza. Reducem viteza mixerului si adaugam jumatate din cantitatea de faina, dupa ce s-a incorporat adaugam laptele, iar la final incorporam si restul de faina.


Turnam jumatate din compozitie in tava(25x35) tapetata cu hartie de copt. In restul adaugam cacao si 1 lingura de lapte. Amestecam si adaugam peste cel alb (eu am inversat de uituca ce sunt:) ) Asezam visinile(eu am folosit proaspete) si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar si lasam sa se raceasca


CREMA-Dizolvam praful de budinca impreuna cu zaharul si 4 linguri de lapte, iar restul il punem la fiert. Adaugam budinca dizolvata si amestecam continuu pana se ingroasa. Acoperim vasul cu o folie alimentara, astfel incat sa atinga crema. Mixam untul pana devine spuma si adaugam budinca racita si mixam bine.


GLAZURA-topim ciocolata impreuna cu uleiul, punem pe foc si adaugam si cele 2 linguri de nutella, apoi o lasam sa se raceasca putin.


Intindem crema peste blatul racit, glazura si cu o furculita "desenam" valurile


Dam la rece cel putin 2 ore



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Valurile Dunarii"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Lau 1

25.05.2012, 15:34

mamaieelena 1

25.05.2012, 18:23

super a iesit

Lau 1

25.05.2012, 20:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi, vanilie si ciocolata