Prajitura "Valurile Dunarii"

de Lau in Prajituri, 24 Mai 2012 | 3513 vizualizari

 

mersi ancuta>:D

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 4 oua
  • 175 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 175 ml ulei
  • 175 ml lapte+1 lingura lapte
  • 1 praf de copt
  • 360 g faina
  • 1 lingUra cacao
  • visine fara samburi
  • CREMA
  • 1 plic budinca vanilie
  • 2 linguri zahar
  • 400 ml alpte
  • 200 g unt
  • GLAZURA
  • 200 g ciocolata(cu lapte am avut eu)
  • 2 linguri nutella
  • 1 lingura ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Valurile Dunarii":

BLATUL-Amestecam faina cernuta cu praful de copt si un praf de sare. Mixam ouale impreuna cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi treptat uleiul si mixam ca la maioneza. Reducem viteza mixerului si adaugam jumatate din cantitatea de faina, dupa ce s-a incorporat adaugam laptele, iar la final incorporam si restul de faina.


Turnam jumatate din compozitie in tava(25x35) tapetata cu hartie de copt. In restul adaugam cacao si 1 lingura de lapte. Amestecam si adaugam peste cel alb (eu am inversat de uituca ce sunt:) ) Asezam visinile(eu am folosit proaspete) si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar si lasam sa se raceasca


CREMA-Dizolvam praful de budinca impreuna cu zaharul si 4 linguri de lapte, iar restul il punem la fiert. Adaugam budinca dizolvata si amestecam continuu pana se ingroasa. Acoperim vasul cu o folie alimentara, astfel incat sa atinga crema. Mixam untul pana devine spuma si adaugam budinca racita si mixam bine.


GLAZURA-topim ciocolata impreuna cu uleiul, punem pe foc si adaugam si cele 2 linguri de nutella, apoi o lasam sa se raceasca putin.


Intindem crema peste blatul racit, glazura si cu o furculita "desenam" valurile


Dam la rece cel putin 2 ore



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Valurile Dunarii"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Lau 1

25.05.2012, 15:34

mamaieelena 1

25.05.2012, 18:23

super a iesit

Lau 1

25.05.2012, 20:52

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu banane si ciocolata

ieri la 23:01

Buturuga de Craciun

de RuxyRux 9

ieri la 22:01

Turtițe cu magiun, la tigaia grill

de RODIMUR 5

ieri la 21:45

Tort cu fructe uscate si turron

de Lau 9

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu krant ,ciocolata si mascarpone ( reteta 400 )