Desert chec simplu

de Oana in Prajituri, 7 Iun 2018 | 2595 vizualizari

 

Super simplu de facut! Puteti folosi aceeasi reteta si pentru prajiturile cu fructe.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 60 m ulei
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt (optional)
  • putina sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • o lingurita extract de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec simplu:

Mixeaza albusurile cu putina sare si zeama de lamaie, apoi adauga treptat zaharul, pana obtii o bezea lucioasa.
Bate cu un tel galbenusurile si pune uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, pana se umfla.
Toarna galbenusurile peste bezea si amesteca usor, cu o spatula, apoi adauga coaja de lamaie si extractul de vanilie.
Amesteca faina cu praful de copt si cerne-le peste compozitie.
Amesteca usor cu spatula, de jos in sus, pana se incorporeaza toata faina.
Tapeteaza cu ulei si faina doua tavi dreptunghiulare si imparte compozitia in doua
coace checul la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, pentru 40 de minute si poti sa verifici daca este copt cu scobitoarea.
Scoate checul din cuptor si lasa-l la racit in tava, apoi scoate-l pe un gratar sa se raceasca de tot.
La final poti sa-l pudrezi cu zahar pudra sau cacao.

TIPS-URI

1

Poti sa scotii praful de copt pentru ca va creste si fara daca albusurile sunt batute super bine!

2

Poti pune hartie de copt in tavi, daca nu vrei sa le tapetezi cu ulei si faina.

3

Daca vrei s apui si cacao, inlocuieste 30-50 de g de faina cu cacao.

4

Intotdeauna cantitatea de zahar trebuie sa fie egala cu cea de faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec simplu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Constelatialeu 1

07.06.2018, 17:34

Eu il astept pe ala complex...

Gherca Daniela 1

07.06.2018, 22:18

cel mai bun si cel mai simplu!

Rocsi 1

09.06.2018, 21:29

Simplu dar tare bun!

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari in otet, la rece
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete din cartofi cu mozzarella

ieri la 20:57

Supa crema cu legume si carne de pui

pe 18.10 la 19:24

Gogosari in sos de mustar

pe 18.10 la 18:42

RETETA RECOMANDATA
Desert chec mozaic