Lapte de pasare

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 13 Mar 2011 | 5085 vizualizari

 

Acest dulce imi aduce aminte de copilarie, ieri as fi mancat ceva dulce, dar nu foarte greu de facut pentru ca n-am avut o stare tocmai buna din cauza racelii, asa ca am facut acest desert pe care andutu l-a papat cu foarte mare placere si tot ar mai fi mancat :))

 

INGREDIENTE

  • 750 ml lapte
  • 2 oua
  • 7 linguri de zahar pudra
  • un praf de sare
  • o lingura de amidon
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Punem laptele la fiert cu o lingura de zahar, dupa ce a fiert stingem focul.
Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul dupa care adaugam 3 linguri de zahar, esenta de vanilie si omogenizam compozitia.

Cu o lingura luam din albus si punem in oala cu lapte si dam drumul din nou la foc, lasam 2 minute pe o parte apoi le intoarcem cu grija pe cealalta.
Le scoatem cu ajutorul unei spumiere.
Dupa ce am fiert toti bulgarasii pregatim galbenusurile.
Mixam galbenusurile cu celelalte 3 linguri de zahar si cu amidonul.

Punem cateva linguri de lapte cald in aceasta compozitie apoi turnam in fir subtire peste lapte amestecand continuu pana la ingrosare, adica o sa se formeze un sos mai gros.
La sfarsit adaugam esenta de vanilie.
Turnam acest sos peste bulgarasi si dam la rece.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Dana Cristea - pusikmea 1

14.03.2011, 20:42

multumesc tuturor, mady, ma bucur ca ai gasit reteta aici, te pup si asteptam sa ne incanti si tu cu retele tale delicioase, te pup :*

ionelarumpel 1

15.03.2011, 20:24

hihi zi-mi ionela ca asa ma numesc! tre sa dai un mielut de Pasti! te pup dulce!

Dana Cristea - pusikmea 1

16.03.2011, 13:23

ups ionela, scuza-ma te rog...eram sigura ca e mady, ea zicea pe forum ca o sa-l faca si nu m-am mai uitat la nume ...acu dau mielul ce sa fac

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura inteligenta