Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Acest dulce imi aduce aminte de copilarie, ieri as fi mancat ceva dulce, dar nu foarte greu de facut pentru ca n-am avut o stare tocmai buna din cauza racelii, asa ca am facut acest desert pe care andutu l-a papat cu foarte mare placere si tot ar mai fi mancat :))
Punem laptele la fiert cu o lingura de zahar, dupa ce a fiert stingem focul.
Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul dupa care adaugam 3 linguri de zahar, esenta de vanilie si omogenizam compozitia.
Cu o lingura luam din albus si punem in oala cu lapte si dam drumul din nou la foc, lasam 2 minute pe o parte apoi le intoarcem cu grija pe cealalta.
Le scoatem cu ajutorul unei spumiere.
Dupa ce am fiert toti bulgarasii pregatim galbenusurile.
Mixam galbenusurile cu celelalte 3 linguri de zahar si cu amidonul.
Punem cateva linguri de lapte cald in aceasta compozitie apoi turnam in fir subtire peste lapte amestecand continuu pana la ingrosare, adica o sa se formeze un sos mai gros.
La sfarsit adaugam esenta de vanilie.
Turnam acest sos peste bulgarasi si dam la rece.
Pofta buna!!!!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult