Lapte de pasare

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 13 Mar 2011 | 3407 vizualizari

 

Acest dulce imi aduce aminte de copilarie, ieri as fi mancat ceva dulce, dar nu foarte greu de facut pentru ca n-am avut o stare tocmai buna din cauza racelii, asa ca am facut acest desert pe care andutu l-a papat cu foarte mare placere si tot ar mai fi mancat :))

 

INGREDIENTE

  • 750 ml lapte
  • 2 oua
  • 7 linguri de zahar pudra
  • un praf de sare
  • o lingura de amidon
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Punem laptele la fiert cu o lingura de zahar, dupa ce a fiert stingem focul.

Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul dupa care adaugam 3 linguri de zahar, esenta de vanilie si omogenizam compozitia.


Cu o lingura luam din albus si punem in oala cu lapte si dam drumul din nou la foc, lasam 2 minute pe o parte apoi le intoarcem cu grija pe cealalta.

Le scoatem cu ajutorul unei spumiere.

Dupa ce am fiert toti bulgarasii pregatim galbenusurile.

Mixam galbenusurile cu celelalte 3 linguri de zahar si cu amidonul.


Punem cateva linguri de lapte cald in aceasta compozitie apoi turnam in fir subtire peste lapte amestecand continuu pana la ingrosare, adica o sa se formeze un sos mai gros.

La sfarsit adaugam esenta de vanilie.

Turnam acest sos peste bulgarasi si dam la rece.


Pofta buna!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Dana Cristea - pusikmea 1

14.03.2011, 20:42

multumesc tuturor, mady, ma bucur ca ai gasit reteta aici, te pup si asteptam sa ne incanti si tu cu retele tale delicioase, te pup :*

ionelarumpel 1

15.03.2011, 20:24

hihi zi-mi ionela ca asa ma numesc! tre sa dai un mielut de Pasti! te pup dulce!

Dana Cristea - pusikmea 1

16.03.2011, 13:23

ups ionela, scuza-ma te rog...eram sigura ca e mady, ea zicea pe forum ca o sa-l faca si nu m-am mai uitat la nume ...acu dau mielul ce sa fac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu mere