Lapte de pasare

de marieta in Dulciuri, 29 Aug 2011 | 3871 vizualizari

 

mmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1,1/2 litru de lapte de la tara,
  • 4 oua proaspete,
  • esenta de vanilie,
  • 8 linguri fructoza,
  • 1 lingura faina alba.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Se pune laptele la fiert. Intre timp se bat albusurile cu un praf de sare. Cand sunt tari se pun pe rand 3 linguri fructoza, batand continuu si putina esenta de vanilie. Cand clocoteste laptele se da focul incet si se pun cu lingura galuste de albus si se lasa sa fiarba putin, apoi se intorc. Se lasa 2 minute sa fiarba si pe cealalta parte, apoi se scot cu spumiera intr-o farfurie.


Separat se freaca galbenusurile cu faina si fructoza. Se pune cate putin lapte fierbinte si se amesteca cu telul repede, apoi se pune pe foc mic amestecandu-se mereu. Cand a clocotit se pune vanilia, apoi galustele de albus si se lasa la racit.


Se servesc cu putina dulceata deasupra sau cu ciocolata rasa. Rece de la frigider este minunat!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

alinutzika 1

30.08.2011, 16:07

marieta 1

30.08.2011, 20:04

este bun mai ales rece

marieta 1

30.08.2011, 20:05

trebuie sa mai fac o portie curand!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare