Lapte de pasăre

de gaby_duceag in Dulciuri, 30 Mai 2010 | 81279 vizualizari

 

Am citit ieri reţeta într-o revistă..azi am vazut-o postată de Nadina şi cum n-aveam nimic dulce preparat in casa...am executat-o

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă
  • 1 l lapte
  • 3-4 plicuri zahăr vanilat
  • 10 linguri zahăr
  • 2 linguri amidon alimentar
  • frişcă pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasăre:

Laptele se pune la fiert. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă 5 linguri zahăr. Se bat pâna se-nţepenesc în castron. Când laptele a dat în clocot se opreşte focul şi se iau cu lingura " bulgări" din albuşurile bătute adăugându-se în laptele fierbinte. Se lasă 4-5 minute întorcandu-se pe ambele parţi. Se scot într-o strecurătoare.

Gălbenuşurile se mixează cu zahărul ramas şi  amidonul şi se adaugă în lapte. Se pune din nou la fiert amestecându-se până la îngroşare.

Se repartizează bulgăraşii în boluri, se toarna sos (dupa ce s-a răcit, bineînteles ) şi se decoreaza cu frişcă.

 

Claaar că n-am avut răbdare sa-l las la frigider. E un desert foarte fin şi rapid ;)

 

 

TIPS-URI

1

în lapte am mai adaugat 2 linguri pline cu zahăr; mie-mi place mai dulce

2

ce frumos absorb bulgăraşii sosul de zici ca-s sugative :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasăre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Lapte de pasăre-0
Lapte de pasăre-1
Lapte de pasăre-2

COMENTARII (146)

dantes

dantes 1

20.01.2014, 08:57

delicios

ela

ela 1

20.01.2014, 15:02

pai e doar un mot de frisca,mai mult crema

ilinca_rox

ilinca_rox 1

04.02.2014, 20:02

o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!