Lasagna

de Luckycake in Lasagna, 24 Iun 2014 | 3986 vizualizari

 

Este atat de usor de facut, mai ales ca eu nu obisnuiesc sa fac sos bechamel, dar daca va place cu sos bechamel puteti desigur sa inlocuiti smantana.

 

INGREDIENTE

  • Sos bolognez:
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 50 ml ulei de masline
  • 600 gr carne vita cu porc
  • 100 ml vin alb
  • 2 lingurite pasta tomate
  • 5 rosii mari curatate de coaja si taiate cuburi sau o conserva rosii
  • sare, piper
  • Foi de lasagne :
  • aprox 10-12 buc, depinde de marimea vasului, al meu a fost de 20cm *30 cm
  • 125 gr mozarelle,
  • 100 gr parmezan razuit
  • 300 gr smantana min 20% grasime
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Incepem prin a face sosul: calim ceapa in ulei pana se inmoaie ,cam 5 minute, adaugam carnea tocata si o amestecam, o sfarmam cu o lingura de lemn sa nu se faca cocoloase, apoi adaugam vinul si lasam sa scada, cam 5 minute.Adaugam si pasta tomate impreuna cu rosiile si lasam sa fiarba la foc mic cam 1 ora si jumatate


Daca sosul se ingroasa prea tare adaugam putina apa.La sfarsit asezonam cu sare si piper. Putem trece la asamblatul lasagnei: sosul cu carne trebuie sa il impartim in 4.Prima parte o punem pe fundul vasului, peste care punem 3-4 lingurite smantana, apoi 3-4 foi de lasagna , astfel incat sa acopere tot sosul, daca vasul e rotunjit pe margini , rup putin din colturile foilor de lasagna ca sa se aseze mai bine :).Apoi punem al 2-lea strat de carne, apoi 1/3 smantana si 1/3 din parmezan.


Continuam tot asa : foi, sos, smantana, parmezan.La final trebuie sa avem 3 straturi de foi lasagne, deasupra ultima portie de sos, smanatana, parmezan si mozarella taiata felii subtiri. O dam la cuptor pana se topeste mozarella si incepe sa se rumeneasca- aprox 20 – 25 minute.


Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

24.06.2014, 20:16

Arata nemaipomenit

Luckycake 1

24.06.2014, 21:29

va multumesc, noua tare ne place

reisnaor_2006 1

25.06.2014, 10:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu ton si branza