Lasagna cu piept de pui si ciuperci

de Angelina_Elena in Pui, 21 Noi 2013 | 12356 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 24 foi pentru lasagna
  • Umplutura:
  • 1 piept mare de pui
  • 1 cutie ciuperci
  • 4 rosii
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 cana de apa
  • ulei
  • Sos Bechamel:
  • 500 ml lapte
  • 50 g faina
  • 50 g unt
  • 1 praf de piper
  • 1/2 lingurita sare
  • In plus:
  • 100 g cascaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu piept de pui si ciuperci:

Umplutura:

Curatam si spalam ceapa apoi o toacam marunt si o calim in putin ulei.

Adaugam apoi morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si lasam sa se caleasca impreuna cateva minute.

Rosiile le spalam, le decojim, le punem in blender si le mixam.

Adaugam pieptul de pui taiat cubulete si condimentam dupa gust cu sare si piper.

Dupa ce s-a albit pieptul de pui, adaugam ciupercile scurse si taiate marunt, rosiile, apa si lasam sa de-a in cateva clocote, pana scade putin si se formeaza un sos.

Sosul Bechamel:

Intr-o oala mai mica se punem untul la topit la foc mic.

Dupa ce s-a topit, se ia de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase.

Mai amestecam putin (1 minut) apoi turnam treptat laptele.

Condimentam sosul cu sare si piper si fierbem pana se ingroasa.

Se lasa la racit.

Asamblare:

Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare.

Cand apa incepe sa fiarba se pun cate 3-4 foi de lasagna si se lasa la fiert timp de 3 minute (foile sunt fierte cand se ridica la suprafata).

Se scot si se pun pe o folie de aluminiu.

Intr-un vas termorezistent (de lut sau de yena) un strat de foi, un strat de carne, un strat de sos Bechamel si continuam asa pana terminam.

Ultimul strat va fi de foi, peste care intindem bechamelul ramas, apoi presaram cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mici.

Dam vasul la cuptorul preincalzit, timp de 15-20 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Se serveste imediat, pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu piept de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut servit cu sufleu de cartofi