Lasagna cu piept de pui si ciuperci

de Angelina_Elena in Pui, 21 Noi 2013 | 7923 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 24 foi pentru lasagna
  • Umplutura:
  • 1 piept mare de pui
  • 1 cutie ciuperci
  • 4 rosii
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 cana de apa
  • ulei
  • Sos Bechamel:
  • 500 ml lapte
  • 50 g faina
  • 50 g unt
  • 1 praf de piper
  • 1/2 lingurita sare
  • In plus:
  • 100 g cascaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu piept de pui si ciuperci:

Umplutura:


Curatam si spalam ceapa apoi o toacam marunt si o calim in putin ulei.


Adaugam apoi morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si lasam sa se caleasca impreuna cateva minute.


Rosiile le spalam, le decojim, le punem in blender si le mixam.


Adaugam pieptul de pui taiat cubulete si condimentam dupa gust cu sare si piper.


Dupa ce s-a albit pieptul de pui, adaugam ciupercile scurse si taiate marunt, rosiile, apa si lasam sa de-a in cateva clocote, pana scade putin si se formeaza un sos.


Sosul Bechamel:


Intr-o oala mai mica se punem untul la topit la foc mic.


Dupa ce s-a topit, se ia de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase.


Mai amestecam putin (1 minut) apoi turnam treptat laptele.


Condimentam sosul cu sare si piper si fierbem pana se ingroasa.


Se lasa la racit.


Asamblare:


Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare.


Cand apa incepe sa fiarba se pun cate 3-4 foi de lasagna si se lasa la fiert timp de 3 minute (foile sunt fierte cand se ridica la suprafata).


Se scot si se pun pe o folie de aluminiu.


Intr-un vas termorezistent (de lut sau de yena) un strat de foi, un strat de carne, un strat de sos Bechamel si continuam asa pana terminam.


Ultimul strat va fi de foi, peste care intindem bechamelul ramas, apoi presaram cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mici.


Dam vasul la cuptorul preincalzit, timp de 15-20 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.


Se serveste imediat, pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu piept de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

MIUTA 1

21.11.2013, 20:10

Rocsi 1

21.11.2013, 20:46

Sper ca mai ai ca vin si eu la o portie mica

Ligia Bxl 1

21.11.2013, 22:19

mmm o adorrr

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Snitel de pui cu sos de mozzarella