Lasagna cu piept de pui si ciuperci

de Angelina_Elena in Pui, 21 Noi 2013 | 7658 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 24 foi pentru lasagna
  • Umplutura:
  • 1 piept mare de pui
  • 1 cutie ciuperci
  • 4 rosii
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 cana de apa
  • ulei
  • Sos Bechamel:
  • 500 ml lapte
  • 50 g faina
  • 50 g unt
  • 1 praf de piper
  • 1/2 lingurita sare
  • In plus:
  • 100 g cascaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu piept de pui si ciuperci:

Umplutura:


Curatam si spalam ceapa apoi o toacam marunt si o calim in putin ulei.


Adaugam apoi morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si lasam sa se caleasca impreuna cateva minute.


Rosiile le spalam, le decojim, le punem in blender si le mixam.


Adaugam pieptul de pui taiat cubulete si condimentam dupa gust cu sare si piper.


Dupa ce s-a albit pieptul de pui, adaugam ciupercile scurse si taiate marunt, rosiile, apa si lasam sa de-a in cateva clocote, pana scade putin si se formeaza un sos.


Sosul Bechamel:


Intr-o oala mai mica se punem untul la topit la foc mic.


Dupa ce s-a topit, se ia de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase.


Mai amestecam putin (1 minut) apoi turnam treptat laptele.


Condimentam sosul cu sare si piper si fierbem pana se ingroasa.


Se lasa la racit.


Asamblare:


Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare.


Cand apa incepe sa fiarba se pun cate 3-4 foi de lasagna si se lasa la fiert timp de 3 minute (foile sunt fierte cand se ridica la suprafata).


Se scot si se pun pe o folie de aluminiu.


Intr-un vas termorezistent (de lut sau de yena) un strat de foi, un strat de carne, un strat de sos Bechamel si continuam asa pana terminam.


Ultimul strat va fi de foi, peste care intindem bechamelul ramas, apoi presaram cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mici.


Dam vasul la cuptorul preincalzit, timp de 15-20 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.


Se serveste imediat, pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu piept de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

MIUTA 1

21.11.2013, 20:10

Rocsi 1

21.11.2013, 20:46

Sper ca mai ai ca vin si eu la o portie mica

Ligia Bxl 1

21.11.2013, 22:19

mmm o adorrr

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08