Lasagne cu carne de pui

de diaconta in Lasagna, 22 Oct 2011 | 38735 vizualizari

 

Nu am îndrăznit până acum să fac lasagne.Mi s-a părut complicat si eram sigura că dacă încerc,sigur mâncarea va ajunge la coşul de gunoi.Dar când am vazut reţeta Găbiţei,mi-am zis „dacă ea poate,pot şi eu”…ha ha ha ,ce glumă bună…şi sunt şi tare modestă.Noah,acum o să judecaţi voi ce a ieşit,vă spun doar că a fost ….cam puţină.

 

INGREDIENTE

Pentru a prepara bunaciunea avem nevoie de:

  • 250 gr foi lasagne nefierte  

Mai avem nevoie pentru cele doua sosuri:  

Pentru sosul bechamel:

  • 700 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • O lingura de unt
  • Sare,nucsoara,piper alb

Pentru sosul de carne:

  • 400 gr piept de pui(se poate folosi orice fel de carne)
  • 400 ml suc de rosii
  • O ceapa uscata rosie
  • Un morcov
  • 3 catei de usturoi
  • Ulei de masline
  • Busuioc
  • Sare,piper

Mai avem nevoie de

  • 250 gr mozarella si 200 gr cascaval.    
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne cu carne de pui:

Este bine sa incepem cu prepararea sosului de carne,va dura ceva mai mult.



Am tocat carnea si am condimentat-o.Am curatat morcovul si l-am dat pe razatoare.Ceapa curatata am taiat-o marunt.

Intr-o tigaie am pus cam trei linguri ulei de masline si am pus ceapa impreuna cu morcovii sa se prajeasca.Cand s-au inmuiat ,am adaugat carne,am lasat-o sa se prajeasca si ea putin,apoi am adaugat sucul de rosii,busuiocul,usturoiul,sare si piper.Al lasat sa fiarba cam 20 de minute,fiind carne de pui nu e nevoie de un timp de fierbere prea mare.



Am preparat apoi sosul Bechamel.



Intr-o cratita am pus untul sa se topeasca,am pus faina si am mai lasat pe foc cca doua minute,am amestecat pentru a nu se lega de cratita.Am luat cratita de pe foc si am pus laptele rece,am amestecat de data aceasta cu un tel,pentru a nu se face cocoloase.Am pus vasul din nou pe foc dupa ce am adaugat sare,piper alb si putina nucsoara.Am amestecat cu telul si am lasat sa fiarba pana cand sosul a capatat consistenta dorita.Nu e nevoie sa fie foarte gros,foile de lasagne se vor înmuia mai usor.



Intr-un vas de yena,am asezat un strat de sos bechamel,apoi un strat de foi de lasagne,sos de carne,sos bechamel,felii de mozarella si cascaval razuit,apoi iar foi de lasagne ,sos si …tot la fel.Eu am avut patru randuri de foi cu sos intre ele.Deasupra am pus sos de carne,sos bechamel ,mozarella si cascaval razuit.



Am pus vasul la cuptor pentru 30 de minute,a fost suficient ca foile de lasagne sa fie moi si sa se rumeneasca frumos deasupra.

Cam asta a fost ….făcut,mâncat,plăcut tare.







Poftă bună !!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (82)

diaconta 1

16.09.2013, 08:31

MariaO ,inteleapta decizie ))
multumesc de apreciere

AlexNeica 1

04.10.2013, 17:44

O sa incerc si eu reteta asta si o sa revin cu o parere la cum a iesit.

diaconta 1

04.10.2013, 18:52

AlexNeica,te astept cu impresii sper a-ti placa la fel de mult ca noua

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu pui si ciupeci