Lasagne al forno

de dedairis in Lasagna, 11 Noi 2011 | 4530 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - un pachet foi de lasagna
  • - 500 gr. carne tocata vita
  • - 2linguri  ulei de masline
  • - usturoi (2 -3 catei)
  • - o ceapa mare
  • - o cutie rosii decojite
  • - un morcov
  • - busuioc
  • - sare, piper
  • - parmezan ras
  • +
  • -  cca.50gr. unt
  • -  2 linguri faina
  • - 250 ml. lapte
  • - sare, piper

   

Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne al forno:

Intr-o tigaie pregatim continutul, astfel:


In uleiul de masline calim ceapa tocata marunt, adaugam si usturoiul ( tot marunt taiat). Cand ceapa a devenit transparenta, se adauga carnea tocata. Se lasa la calit pana capata o culoare albicioasa spre auriu rumen. Punem si morcovul ras pe razatoarea mica si rosiile taiate cubulete. Se mai fierbe un pic cu totul apoi stingem focul.


Dupa aceasta prima etapa pregatim si sosul Bechamel. Tot intr-o craticioara, punem untul la topit. Adaugam toata faina, amestecand energic sa nu se arda, apoi usor usor stingem cu lapte. Spre final adaugam sare si piper dupa gust. Sosul trebuie sa fie usor lichid mai mult vascos, ca o budinca moale. De preferat sa fie amestecat cu telul pentru a nu se forma cocoloase.


In tava pregatita cu putin ulei de masline, se aseaza strat de foi,apoi compozitie, apoi sos ,apoi iar compozitie si iar foi. Pe deasupra se unge iar cu sos si se pune parmezan din abundenta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne al forno" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Bunica 1

04.09.2014, 08:26

La multi ani!

iuliansimionescu 1

04.09.2017, 08:06

la multi ani!

Adrianele 1

04.09.2017, 14:58

La mulți ani!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Foi de lasagne de casa - cu Kitchenaid