Legume aromate la cuptor

de Oana in Pui, 31 Mai 2009 | 4608 vizualizari

 

O nebunie de mirosuri si arome, legume proaspete, de gradina, de mare senzatie! Miros de rozmarin si usturoi, mmmmmm....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi
  • cativa morcovi noi, cu codite
  • o mana mare de fasole galbena
  • un dovlecel
  • 3 capatani de usturoi verde, mai mari
  • 2 fire mari de rozmarin
  • cateva fire de cimbru proaspat
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 4 pulpe de pui, optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume aromate la cuptor:

Legumele se pot prepara simple sau cu carne, fiecare cum doreste.

Cartofii se curata de coaja sub jet de apa rece, de preferinta sa fie mai mici. Morcovii se curata si se lasa putin din codita. Dovlecelul se spala si se taie rondele fara sa-i curatam coaja. Fasolea galbena se spala si se rup coditele. Seaseaza intr-un vas de iena, se condimenteaza cu sare si piper si cu crengutele de cimbru si rozmarin.

Eu am pus deasupra pulpele de pui, condimentate cu sare si putina boia dulce.

Se pune in tava un pahar cu apa, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor 30 de minute.

Se scoate folia si se presara usturoiul maruntit la robot, doar partea alba din usturoiul verde, capatanile sa fie marisoare.  Se mai lasa la cuptor inca 10 minute, sa se rumeneasca puiul.

Se poate servi cu smantana sau iaurt cu marar.

Nu va mai spun ce aroma era in bucatarie, de rozmarin si muuult usturoi!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume aromate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (3)

babi5 1

17.12.2014, 08:24

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de cartofi cu sunca si piept de pui