Legume gratinate

de lia maria in Mancaruri de post, 23 Sep 2011 | 4049 vizualizari

 

Daca va plac legumele va recomand acest meniu fin, delicious, fara calorii si foarte sanatos ! Cosumat simplu este ideal pentru post!

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei cruzi
  • 3 vinete albe nu prea mari
  • 2 buchete mari de conopida
  • 2 rosii mari de gradina
  • 1 mana frunze prospete de busuioc
  • ½ lingurita sare mare
  • 150 ml ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume gratinate:

Punem apa la fiert intr-o oala si oparim 5’ buchetele de conopida, apoi le scoatem pe o farfurie, le sectionam in doua pe lungime si le lasam la racit.


Curatam dovleceii si vinetele de coaja, le taiem in felii, groase cam de 0.5cm, le pudram cu sare, le amestecam putin scutur-ind/salt-ind castronul si le lasam cam 15’, sa-si lase zeama, apoi le scurgem.


Frunzele de busuioc le spalam bine cu apa rece.


Rosiile le oparim, le indepartam coaja si tot ce este stricat, apoi le taiem in felii la fel de groase ca cele de dovlecei si vinate.


Pornim cuptorul aragazului, luam vasul de lut, il ungem cu ulei si alternand feliile de dovlecel-conopida-rosie-frunza de busuioc, incepem si cladim de jur imprejur, formand cercul de la marginea vasului. In mijloc, formam un al doilea cerc, de data asta cu bucatile de conopida, iar mijlocul il umplem cu restul de legume, apoi le stopim cu restul de ulei.


Dam la cuptor, sub capac, timp de 60’, dupa care indepartam capacul si mai lasam la copt inca 60’ sau chiar mai mult daca doriti legumele si mai rumenite.


Se servesc ca atare sau ca si garnitura alaturi de un peste prajit sau diverse fripturi din carne.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume gratinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Cris2711 1

03.10.2011, 19:13

super

Lau 1

03.10.2011, 22:30

ce bine arata

Ramonica 1

29.11.2011, 23:59

foarte frumos aranjate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone

de Oana 9

ieri la 13:37

RETETA RECOMANDATA
Mancare de bob