Legume gratinate

de anca_rm in Mancaruri de legume, 13 Ian 2014 | 10942 vizualizari

 

Cand nu mai stiti ce sa gatiti , si mai aveti prin frigider si bucati de branza de care nu se mai atinge nimeni , asta este o mancarica foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 morcovi
  • 200 gr mazare
  • 2 oua
  • 150 gr cascaval
  • 3 linguri smantana
  • 100 gr ementaler pentru gratin
  • 2 linguri pesmet
  • smantana si branza pentru servit (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume gratinate:

 

Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cubulete , procedam la fel si cu morcovii

 Punem pe foc o oala cu apa si sare si cand clocoteste adaugam cartofii si morcovi .

 Mazarea (eu am avut congelata ) o punem si pe ea la fiert .

 Le lasam sa fiarba pana se inmoaie legumele .

 Strecuram si le lasam sa se racoreasca .

 Intre timp intr-un bol batem ouale cu smantana , putina sare si piper , pesmetul si  branza razuita .

 Amestecam legumele cu amestecul de oua si branza si turnam compozitia intr-o tava antiaderenta .

 Deasupra razuim ementaller si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute (aproximativ )

 Scoatem tava , portionam si servim .

 Pofta Buna .

 

TIPS-URI

1

se pot pune si alt fel de legume in compozitie

2

orice branza este buna de pus

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume gratinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

laura_n 1

13.01.2014, 19:33

super gustos si practic! biig like!

Rocsi 1

13.01.2014, 19:45

anca_rm 1

14.01.2014, 09:28

multumesc dragilor

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Legume gratinate cu pui