Legume la gratar

de nico15 in Vegan / Raw vegan, 22 Mai 2017 | 5599 vizualizari

 

Niciodata nu mi-au placut legumele, cand eram copil, este cert acest fapt, dar cu trecerea timpului am inceput sa le descopar gustul minunat, iar acum legumele la gratar sunt garnitura mea preferata.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 1 rosie
  • 2 ardei: rosu si verde
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • Sare
  • piper
  • Dressing:
  • ulei
  • otet
  • sare
  • piper
  • sos Worcestershire
  • suc de portocale
  • Décor:
  • praz si verdeturi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume la gratar:

Taiem legumele rondele, se pot asezona, inainte de a se frige pe gratar, dar sfatul meu este sa le asezonati dupa, deoarece dovlecelul se inmoaie foarte repede. Punem putin ulei pe gratar si adaugam legumele, lasandu-le sa se friga. Taiati rondele mai groase, daca sunt prea subtiri, se vor arde repede.
Dupa frigere, se scot si se pun intr-un castron, iar noi ne apucam de prepararea dressingului, la 1 lingura de ulei - 3 linguri de otet, dar gustati, deoarece este in functie de gustul dumneavoastra, mai acid sau nu, adaugati juice de portocale, sosul Worcestershire, usturoiul pisat bine, sare, piper, cimbru sau alte verdeturi care va plac si marinati legumele. Aranjam si decoram ca in imaginile alaturate.
Aceasta reteta este scrisa special pentru Greenpeace Romania, deoarece am acceptat provocarea lor privind hrana (mancarea) sanatoasa. Este bine ca sa ne unim eforturile pentru a consuma produse de calitate ecologica si de a consuma responsabil.

Scopul acestei campanii este de a pune în evidență alternativele la sistemul industrial intensiv curent, precum agricultura ecologică, locală, sănătoasă atât pentru consumator, cât și pentru economie. Pentru mai multe detalii puteti accesa urmatoarele link-uri:

www.stiucemananc.org
www.iknowwhogrewit.org
  Pofta buna www.reteteleluisupernico.blogspot.com, www.transilvaniahostel.blogspot.com

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la gratar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Amestec de legume uscate - VIGITA