legume umplute si inabusite

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 6 Ian 2010 | 3056 vizualizari

 

initial am pregatit aceasta reteta dorind sa nu fac prea multa caldura , vara , cu cuptorul . mai apoi am descoperit ca este mai rapida si se economiseste energie calorica [ nu arzi gazul de pomana !!!]

 

INGREDIENTE

  •  o vanata
  • un dovlecel
  • 2 gogosari
  • 500 gr. carne tocata
  • 3 linguri de orez
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • 1 pahar bulion
  • 150 ml ulei
  • 200 gr smantana
  • sare
  • piper
  • boia
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • marar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA legume umplute si inabusite:


  1. vanata, dovlecelul, gogosarul si ceapa se curata.vanata si dovlecelul se taie in bucati cam de 5 cm si se scobesc.

  2. ceapa taiata marunt se prajeste in jumatate din ulei , se adauga carnea , orez ,sare , piper , boia , cimbru , ou si faina.

  3. se umplu legumele cu compozitia de carne si se aseaza intr-o cratita ,[ pe un pat din ce a rezultat de la scobitul vinetei si al dovlecelului]

  4. se adauga restul de ulei, bulionul si mararul.

  5. se pune capac si se inabuse la foc potrivit cam 30 min .

  6. se serveste cu smantana.


 

TIPS-URI

1

carnea tocata e mai buna porc+vita

2

marar si cimbru daca nu aveti verzi sunt bune si uscate

3

dovlecelul sa fie cam cat vanata

Daca ti-a placut reteta noastra "legume umplute si inabusite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

mihaelar63 1

06.01.2010, 09:57

imi pare rau pozele sunt mai mari de 1m , trebuie sa invat sa le micsorez

Bunica 1

07.01.2010, 07:28

Bun, bun ! Ti-ai facut debutul !

nadina73 1

19.08.2010, 23:44

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Melci cu nuca , stafide si scortisoara

ieri la 23:05

Prăjitură turnată cu brânză

ieri la 21:41

 Tortellini cu sos cheddar , jambon si fasole verde

ieri la 21:33

Jumari extra

ieri la 21:04

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti