Lemon Cheesecake

de madi_marin in Prajituri, 27 Iun 2011 | 2821 vizualizari

 

Am găsit reţeta de curând într-una din revistele culinare pe care mi le cumpar lună de lună. Mi-a plăcut. Vroiam pentru desertul de duminică ceva răcoros şi usor. S-a dovedit a fi alegerea perfectă. Se face foarte uşor şi se papă la fel…

 

INGREDIENTE

  •  500 g caş sau brânză dulce scursă
  • 200 g smântână sau frişcă lichidă
  • 5 ouă
  • 12 linguri cu zahăr
  • 1 plic praf de budincă de vanilie
  • 4 linguri cu făină
  • coaja rasă de la o lamâie
  • zeama de la o lămâie
  • 1 păstaie de vanilie
  • Glazura:
  • 1 plic gelatină granule
  • 150 ml apă
  • 1 lingură cu zahăr pudră
  • zeamă de lămâie
  • colorant alimentar galben
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon Cheesecake:

Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul şi vanilia.


Brânza se zdrobeşte cu furculiţa, se amestecă cu gălbenuşurile, praful de budincă, făina, smântâna, coaja şi zeama de lămâie. Se amestecă totul foarte bine şi se toarnă în tava cu diametrul de 26 cm cu baza detaşabilă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se coace cam 35 de minute. Se lasă la răcit.


Pentru glazură punem gelatina la hidratat în apă rece pentru 10 de minute, apoi punem la foc mic până se dizolvă complet. Atenţie sa nu fiarbă! Se răceşte puţin, apoi se amestecă cu zahărul pudră, zeamă de lămâie şi colorant alimentar. Se toarnă peste prăjitura din tavă şi se dă din nou la rece până se încheagă.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Bucataras Medi 1

29.06.2011, 17:17

wow.......cat de bine poate sa arate......................minunat, minunat...................

madi_marin 1

29.06.2011, 19:33

fetele.....va pup si va multumesc....

Lau 1

02.07.2011, 22:23

minunat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu ciuperci pleurotus și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 21:28

Cremșnit Duo

ieri la 19:05

Salata cazaceasca cu sfecla rosie ,fasole si piept de pui

de Ksenya 4

ieri la 17:15

Sandvis ovo-lacto-vegetarian

de RODIMUR 5

ieri la 15:42

Tort cu afine

de anca_rm 6

ieri la 14:49

RETETA RECOMANDATA
Ciambella cu crema de lamaie