Lemon-lime sorbet

de dentistutza in Cocktail, 8 Aug 2010 | 3333 vizualizari

 

Ceva extrem de racoros pe canicula. Este atat de bun si de parfumat incat merge servit si ca inghetata dar si ca granita, naturala,fara aditivi.
Eu l-am facut cu ajutorul masinutei pentru inghetata, dar poate fi pus direct la congelator cu conditia ca la fiecare ora sa-l amestecam cu ajutorul unei furculite. Asta ar lungi timpul de asteptare cu circa 4 ore.

 

INGREDIENTE

  • 2 lamai mari si zemoase
  • 2 limes
  • 300 gr. zahar
  • 450-500 ml apa
  • 2 linguri vodca sau lichior de lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon-lime sorbet:

Apa cu zaharul si un pic de razatura de lime se pun la fiert pe foc iute cam 5 minute. Se lasa sa se raceasaca complet.


Lamaile si limetele se storc bine.Eu am pus si pulpa rezultata. Se adauga alcoolul care va impiedica intarirea peste masura in congelator.


Se combina cele doua lichide si se pun in masina de inghetata cam 40 minute.


Se poate pastra intr-un recipient cu capac la congelator.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon-lime sorbet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

epurasha2bb 1

09.08.2010, 08:25

5 furculite !

Julie 1

09.08.2010, 08:56

Si eu vreau!

mena29 1

09.08.2010, 10:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Martini cocktail