Limba de porc cu masline

de MIUTA in Porc, 26 Mai 2011 | 6496 vizualizari

 

Am vazut reteta la prietenul nostru de pe bucataras.ro Motanlaoale.Mi-a facut pofta si mi-am propus sa fac si eu reteta.Recunosc ca gustam limba de porc doar cand parintii mei fac caltabos si imi placea dar nu am gatit limba in alt mod niciodata.
Pe aceasta cale ii multumesc lui Motanlaoale.A iesit ceva delicios si deabia astept sa mai fac.Am mai adaugat eu cateva ingrediente si vedeti ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati limba de porc
  • 4 bucati ceapa uscata
  • o bucata de telina
  • un morcov
  • masline
  • o foaie de dafin
  • 100 ml bulion
  • 2 linguri pasta de ardei
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 100 ml vin alb
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba de porc cu masline:

Pentru inceput am pus la fiert in apa limba dupa ce a fost spalata foarte bine.Dupa ce da cateva clocote se arunca apa si se spala cu apa calduta.


Se pune limba iar la fiert in apa cu sare.Se pune la fiert impreuna cu limba,o ceapa,morcovul,telina si foaia de dafin.Procesul de fierbere dureaza cca 2 ore la foc potrivit.Daca mai este nevoie adaugam apa in timpul fierberii.


Maslinele se fierb si ele cateva clocote sa se desareze putin apoi se scurg de apa.


Cand limba este fiarta avem grija sa scurgem supa intr-un vas.Legumele se pun separat intr-un alt vas si se paseaza cu blendarul adauganduse putin cate putin supa pana devine un sos mai subtire.


Separat intr-o cratita pe aragaz se calesc cele trei cepe in ulei.Dupa ce se caleste cateva minute ceapa adaugam 2 linguri de pasta de ardei si putina supa in care a fiert limba.Lasam inca cateva minute sa fiarba.


Intre timp curatam limba de pielita si grasimi si o taiem feliute.


In cratita in care am calit ceapa adaugam sosul pasat de legume,limba taiata feliute,vinul si 100 ml bulion.


Se lasa sa fiarba totul la foc mic.


Cand ceapa e fiarta si totul devine un sos mai grosut se pun maslinele si se mai da cateva clocote.


Se pune piper si daca mai este nevoie sare.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba de porc cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

ionela2682 1

27.05.2011, 13:29

LUK 1

27.05.2011, 18:05

MIUTA 1

27.05.2011, 21:48

Multumesc frumos tuturor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Limba cu masline