Limoncello

de Rocsi in Bauturi, 26 Mar 2015 | 2293 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 lamai mari, cu coaja mai groasa
  • 1 litru alcool de 98 de grade
  • 800 gr zahar
  • 800 ml apa plata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limoncello:

Spalam bine lamaile, le stergem cu un prosop curat de bucatarie. Cu un cutit mai mic si bine ascutit, decojim lamaie, dar sa evitam cat de mult putem partea alba, care este amaruie. Intr-un borcan din sticla punem cojile de lamaie impreuna cu alcool-ul. Inchidem ermetic borcanul si lasam la macerat 10 zile. Dupa acest timp, scurgem tot siropul lasat, aruncam cojile, clatim borcanul si punem inapoi siropul. Apa plata o amestecam cu zaharul, pana acesta din urma se topeste. Turnam siropul cu zahar peste siropul de lamaie cu alcool, le amestecam bine si le mai lasam la macerat inca 10 zile, borcanul tot inchis ermetic sa fie. Dupa acest timp puteti servi. Cu cat sta mai mult timp la macerat, cu atat este mai bun. Iese destul de tarisor, asa ca daca doriti sa iese mai slabut, puneti mai multa apa si zahar!

Daca ti-a placut reteta noastra "Limoncello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Rocsi 1

28.03.2015, 20:49

Asa este, Ela

Rocsi 1

28.03.2015, 20:49

Multumesc Ruxy draga

Rocsi 1

28.03.2015, 20:49

Mariana

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - MANDRU MI-S BUCATARAS!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7117 puncte

mihaelar63

4819 puncte

Rocsi

4698 puncte

katty

4376 puncte

RODIMUR

3284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari marinati, cu ceapa
  • 11

    S

  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si branza

de oanapl 7

ieri la 21:25

Prăjitură răsturnată cu prune

ieri la 11:36

Tartar de ton

ieri la 02:07

Tort Cifra

ieri la 01:50

RETETA RECOMANDATA
Limoncello