Limoncello

de Rocsi in Bauturi, 26 Mar 2015 | 3345 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 lamai mari, cu coaja mai groasa
  • 1 litru alcool de 98 de grade
  • 800 gr zahar
  • 800 ml apa plata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limoncello:

Spalam bine lamaile, le stergem cu un prosop curat de bucatarie. Cu un cutit mai mic si bine ascutit, decojim lamaie, dar sa evitam cat de mult putem partea alba, care este amaruie. Intr-un borcan din sticla punem cojile de lamaie impreuna cu alcool-ul. Inchidem ermetic borcanul si lasam la macerat 10 zile. Dupa acest timp, scurgem tot siropul lasat, aruncam cojile, clatim borcanul si punem inapoi siropul. Apa plata o amestecam cu zaharul, pana acesta din urma se topeste. Turnam siropul cu zahar peste siropul de lamaie cu alcool, le amestecam bine si le mai lasam la macerat inca 10 zile, borcanul tot inchis ermetic sa fie. Dupa acest timp puteti servi. Cu cat sta mai mult timp la macerat, cu atat este mai bun. Iese destul de tarisor, asa ca daca doriti sa iese mai slabut, puneti mai multa apa si zahar!

Daca ti-a placut reteta noastra "Limoncello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Rocsi 1

28.03.2015, 20:49

Asa este, Ela

Rocsi 1

28.03.2015, 20:49

Multumesc Ruxy draga

Rocsi 1

28.03.2015, 20:49

Mariana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Limoncello