Linte crocanta cu oua si salsa de ardei copti

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 9 Dec 2015 | 2848 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1/4 legatura coriandru proaspat
  • cateva felii Jalapeno conservat
  • 150 grame linte conservata
  • 1 ardei
  • 1/4 lingurita seminte coriandru
  • 1 catel usturoi
  • 1/4 lingurita paprika afumata
  • 150 grame rosii coapte
  • 1 lingurita otet din vin rosu
  • 2 oua bio
  • sos picant (eu am folosit Tabasco Chipotle)
  • 1 avocado copt
  • 1 lime
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linte crocanta cu oua si salsa de ardei copti:

Se toaca ceapa, usturoiul, tulpinile de coriandru, Jalapeno si rosiile.

Se soteaza ceapa, tulpinile de coriandru si Jalapeno in putin ulei de masline, 10 minute, pana se inmoaie, dar nu prind culoare. 

Se adauga semintele de coriandru, se mai prajesc cateva minute, apoi se adauga lintea.

Se adauga 100 ml de apa, se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic, se acopera cu un capac si se lasa 10 minute. 

Dupa cele 10 minute, cu ajutorul unui blender se transforma lintea intr-un piure nu foarte fin. Se prajeste in putin ulei de masline, la foc mediu 15 minute, pana devine crocanta, amestecand din cand in cand.

Se coace ardeiul pe un gratar fierbinte, apoi se curata de coaja si seminte si se feliaza in fasii de 2 cm latime.

Se soteaza usturoiul intr-o tigaie cu putin ulei de masline, apoi se adauga ardeiul copt, paprika si rosiile.

Se adauga sare si piper, se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul si se lasa sa fiarba 10 minute. Se adauga otetul, se ia de pe foc si se adauga frunzele de coriandru tocate.

Se prajesc ouale dupa preferinte.

Se taie avocado felii si se stropeste cu sucul de la 1/2 lime.

Cealalta jumatate de lime se taie felii.

 Se serveste lintea cu salsa de ardei, ouale, feliile de lime si sosul picant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Linte crocanta cu oua si salsa de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv budinca cu dovlecei si branza