Slanina fiarta cu boia si usturoi

de reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri, 2 Mar 2016 | 915 vizualizari

 

Este o specialitate care se serveste pe platourile de aperitive in special iarna si nu numai.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de slanina
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingura boabe de piper
  • 2-3 foi de dafin
  • 3-4 lg de boia de ardei dulce
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina fiarta cu boia si usturoi:

Intr-o cratita inalta si incapatoare se pun la fiert 4 litri de apa in care adaugam 2-3 lg de sare.Adaugam piperul,foile de dafin, 3-4 catei de usturoi si slanina.


Fierbeti 40 de minute si verificati cu furculita, daca furculita intra usor in slanina, inseamna ca este fiarta. Se scoate slanina fiarta intr-o strecuratoare si se lasa pana se zvanta bine.


Intre timp facem mujdeiul. Frecam cateii de usturoi striviti cu putina sare pana devin ca o pasta. Se adauga incet uleiul pana devine cremos. Condimentam cu piper si boia si omogenizam bine.


Am asezat bucatile de slanina pe o tava si le-am frecat pe toate partile, inclusiv pe sorici si prin crapaturi.Se pune in frigider peste noapte.

 

TIPS-URI

1

Slanina nu se fierbe prea mult pentru ca v-a deveni moale si neapetisanta.

2

In loc de apa puteti folosi zeama de varza (moare).

3

Optional puteti adauga cateva boabe de ienibahar.

4

Slanina dupa ce a fiert trebuie lasata sa se scurga bine de apa si sa se raceasca inainte de a o unge cu mujdeiul obtinut.

5

Daca bucata de slanina este prea mare o puteti taia in 2-3 bucati cand o puneti la fiert.

6

Slanina se fierbe la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina fiarta cu boia si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Catalina L 1

05.03.2016, 12:30

ioi ce-mi place

elucubratiiculinare 1

05.03.2016, 17:51

o delicatesa, dar incerc sa o pap numai de craciun

mihaelar63 1

09.03.2016, 17:28

Buna slaninuta !!! Mi-a placut ca stii Dovada tipsurile

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Slanina fiarta cu boia si usturoi