Slanina fiarta cu boia si usturoi

de MotanLaOale in Mezel de casa, 8 Mar 2017 | 5621 vizualizari

 

Slanina fiarta in zeama de varza este foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg slanina cu soric
  • 1 ceapa mica
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingura piper boabe
  • 7-8 foi dafin
  • 1 lingura coriandru
  • 1,5 litri zeama de varza
  • sare grunjoasa
  • boia dulce pentru crusta
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina fiarta cu boia si usturoi:

Slanina se portioneaza si se pune intr-o cratita, presarata bine cu sare.


Se tine in sare 4-5 zile si se intoarce zilnic.


Se scoate din sare, se spala cu apa rece si se lasa la scurs.


Se pune intr-o cratita si se toarna deasupra zeama de varza si se completeaza cu apa, daca este nevoie.


Se pun foile de dafin, piperul, coriandrul si ceapa curatata, intreaga.


Se fierbe la foc mic, 1 ora, pana intra furculita usor in slanina.


Se opreste focul si se pune usturoiul curatat si pisat in cratita.


Se amesteca bine, se pune un capac si se lasa sa se raceasca slanina in zeama in care a fiert.


Se scoate, se pune ata de agatat si se lasa la zvantat insirate pe un bat.


Se freaca cu boia bine pe toate partile si se pune la rece (pe balcon) insirate pe bat, pentru 1-2 zile.


Se poate pastra in congelator pentru mai mult timp.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina fiarta cu boia si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
269.99 lei
202.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

kytz 1

10.03.2017, 10:45

Vreau și euuuu !

mihaelar63 1

04.10.2018, 00:35

Buna de tot slanina fiarta in zeama de varza Ma apuc si eu de preparat ca mi-ai facut pofta )

MotanLaOale 1

04.10.2018, 01:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Slaninuta cu boia