Slanina fiarta cu boia si usturoi

de MotanLaOale in Mezel de casa, 8 Mar 2017 | 1336 vizualizari

 

Slanina fiarta in zeama de varza este foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg slanina cu soric
  • 1 ceapa mica
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingura piper boabe
  • 7-8 foi dafin
  • 1 lingura coriandru
  • 1,5 litri zeama de varza
  • sare grunjoasa
  • boia dulce pentru crusta
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina fiarta cu boia si usturoi:

Slanina se portioneaza si se pune intr-o cratita, presarata bine cu sare.


Se tine in sare 4-5 zile si se intoarce zilnic.


Se scoate din sare, se spala cu apa rece si se lasa la scurs.


Se pune intr-o cratita si se toarna deasupra zeama de varza si se completeaza cu apa, daca este nevoie.


Se pun foile de dafin, piperul, coriandrul si ceapa curatata, intreaga.


Se fierbe la foc mic, 1 ora, pana intra furculita usor in slanina.


Se opreste focul si se pune usturoiul curatat si pisat in cratita.


Se amesteca bine, se pune un capac si se lasa sa se raceasca slanina in zeama in care a fiert.


Se scoate, se pune ata de agatat si se lasa la zvantat insirate pe un bat.


Se freaca cu boia bine pe toate partile si se pune la rece (pe balcon) insirate pe bat, pentru 1-2 zile.


Se poate pastra in congelator pentru mai mult timp.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina fiarta cu boia si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

08.03.2017, 20:00

Motane,ai dat-o pe verzituri motanesti? )) Super buna stiu ca este!

MotanLaOale 1

08.03.2017, 23:18

Multumesc

kytz 1

10.03.2017, 10:45

Vreau și euuuu !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza lacto-vegetariana

la 06:16

Varza rosie calita cu otet balsamic

de Anett 4

ieri la 20:45

Conopidă gratinată

de RODIMUR 4

ieri la 19:21

Dovleac copt cu scortisoara si miere

de Adi 4

ieri la 18:31

RETETA RECOMANDATA
Lebar de casa