Muschi de porc afumat ca la Botosani

de marcela1979 in Mezel de casa, 9 Feb 2014 | 10305 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • muschi de porc de la porcul taiat
  • sare
  • foi de dafin 3 buc
  • 1 lingura piper boabe
  • 1 lingura ienibahar
  • 100 ml vin rosu de casa
  • 2 caciulii usturoi
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita condiment de carne
  • 50 ml vin rosu de casa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc afumat ca la Botosani:

Muschiul de porc si muschiuletii se presara cu sare si se lasa 2 zile la loc rece.Se leaga cu sfoara ca sa ramana forma.Apoi dupa cele 2 zile se face un bait din apa,foi de dafin,piper,ienibahar si 100 ml vin si se pun muschii la fiert in acest bait.Se lasa sa fiarba ,iar cand sunt fierti se scot si se lasa sa se racoreasca.Se face o pasta din usturoi pisat,boia de ardei,piper macinat,condiment de carne si vin cu care se ung muschii fierti pe ambele parti si se mai lasa inca 3-4 zile la rece.

Se face o afumatoare si se pun muschii la afumat cu lemn de cires pana prind o culoare frumoasa.Cand sunt gata se iau de la afumat si se lasa sa se raceasca .Se servesc reci  la aperitiv.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc afumat ca la Botosani" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

babi5 1

09.02.2014, 13:28

Bun tare

Rocsi 1

09.02.2014, 20:58

Cat de gustos

laura_n 1

10.02.2014, 18:27

"muschi de porc de la porcul taiat".
ce simpatica ai fost! )))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA