Lipie cu ulei de masline si rozmarin

de Pasiune pentru bucatarie in Piine, 7 Mai 2011 | 6702 vizualizari

 

Am preparat o reteta de lipie cu rozmarin

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina
  • 300 ml apa
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • rozmarin Kotanyi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie cu ulei de masline si rozmarin:

Intr-un castron se pune faina amestecata cu sare,zahar si drojdie.In mijloc se face o adancitura in care se pune apa calduta si uleiul.

Se amesteca cu o lingura de lemn din interior pana in exterior; lasam lingura deoparte si framanta 5-10 minute pana obtinem un aluat nelipicios.

Aluatul se lasa sa se odihneasca 15 minute pe o planseta infainata.Intre timp se incinge cuptorul. O tava se tapeteaza cu hartie de copt. Bila de aluat se intinde in tava,se unge cu ulei d masline si se presara rozmarin Kotanyi.

Se coace aprox 20 minute!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie cu ulei de masline si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine impletita in sase